Ordet & Israel Discipelskolen Det danske hus Joffi Yad Va Lev
LOGIN
Hvem er vi?ArtiklerMedieArbejdet i IsraelArbejdet i DanmarkButikGiv en gaveKontaktEnglish
Arbejdet i Israel
Arbejdet i Israel
Joffi i Israel - et åbent dansk hjem
Yad va Lev - hånd og hjerte
Face Israel
Det Danske Hus - et center til bibelglæde
Discipelskolen
Minibibelskole for unge (20 - 30år)
Volontør i kibbutz eller moshav
Messianske jøder
 

Det Danske Hus - et center til bibelglæde


Et dansk hus ved Genesaret Sø - til bibelbegejstring

Israel giver muligheder for udforskning af Bibelen som intet andet sted på jorden. Derfor er området ved Genesaret Sø det helt oplagte sted at placere et dansk hus, der skal bruges til bibelundervisning..

Visionen er, at huset skal bruges til bibelundervisning af danskere på kortere eller længere kurser i Israel (se program for kurser her).  Tilmelding foregår her

Siden 2002 har i alt 350 unge danskere opholdt sig tre eller fire måneder på Ordet og Israels »Discipelskole« i Israel. Mange andre har deltaget i Minibibelskoler eller andre korte kurser i landet. Her har de udforsket Bibelen og dens jødiske baggrund. Mange har fået aha-oplevelser og ny indsigt i Bibelen og er vendt hjem til Danmark med en stærkere begejstring for Bibelen og dybere kærlighed til Israel.

Det danske hus ved Genesaret Sø skal give mange flere danskere i alle aldre mulighed for at udforske Bibelen i Bibelens land.

De nye bygninger skal danne rammen for Discipelskolen, Minibibelskoler, bibelkurser og temarejser for alle aldersgrupper, for forkyndere, lærere, studerende og alle, der gerne vil lære Bibelen bedre at kende.


Et dansk hus ved Genesaret Sø – for bibelglædens skyld!

Selve huset

Det Danske Hus er bygget på en 2.800 kvadratmeter stor grund i landsbyen Poriya.

Grundens placering på skrænten 320 meter over Genesaret Sø giver en fantastisk udsigt. Mod øst og sydøst ligger søen og Jordandalen. Mod vest ligger Yavne’el-dalen og Tabor bjerg.

Centeret består af to bygninger i to etager. I alt 718 kvadratmeter.

Mod øst med udsigt over søen ligger elevfløjen med ti dobbeltværelser, fem badeværelser, køkken, spisestue og dagligstue. På første sal er der desuden en meget stor terrasse ud mod søen og Jordandalen.

Mod vest ligger undervisningsfløjen. Ud over et moderne indrettet undervisningslokale bliver der her tre værelser til volontører og underviser og en lejlighed til lederparret. Fra altanen bliver der udsigt til solnedgangen bag Tabors bjerg.

På længere kurser giver bygningerne plads til 20 deltagere foruden ledere, undervisere og volontører. På kortere kurser kan der bo en del flere i bygningerne.


 

Historien

Der ligger en lang og bemærkelsesværdig forhistorie bag byggeriet af et dansk hus ved Genesaret Sø.

Allerede i 2004 begyndte Ordet og Israel at søge efter et egnet hus til Discipelskolen i Tiberias. Det var der flere grunde til.

Først og fremmest var det lejede hus i Tiberias, som rummede Discipelskolen og andre bibelkurser, for trangt. Huset var kun egnet til »sovesals-unge« og gav ikke mulighed for afholdelse af kurser for andre aldergrupper. For det andet ville det i længden blive for dyrt at drive kurserne i lejede lokaler.

I 2005 samledes Ordet og Israels økonomiudvalg for at regne på de økonomiske muligheder. Spørgsmålet var, hvor stort et lån der kunne finansieres ved den bedre driftsøkonomi, som et nyt hus ville give.

Inden økonomiudvalgets møde var afsluttet, skete der noget fuldstændig overraskende. Fra to forskellige steder i landet og helt uafhængigt af hinanden kom der telefonisk besked om, at der ville indgå to meget store arvebeløb til Ordet og Israel. Den ene arv var på knap 1 million kroner, den anden på knap 4 millioner.

På én og samme eftermiddag, mens økonomiudvalget sad og regnede på lånemulighederne, indløb meddelelserne om de to langt største arvebeløb, som Ordet og Israel nogensinde havde modtaget!

Den oplevelse var så overvældende, at bestyrelsen gav grønt lys til for alvor at arbejde videre med planerne om »et dansk hus til bibelundervisning« ved Genesaret Sø.

I november 2007 købte Ordet og Israel den store grund i Poriya Illit ved sydenden af søen.

I oktober 2008 blev der indsendt en ansøgning om byggetilladelse til myndighederne. Den første ansøgning blev afvist, men efter mange ændringer og forhandlinger gav myndighederne i juni 2011 endeligt grønt lys til byggeriet.

I august-september 2011 blev der gennemført en licitation, og den 6. november 2011 blev det første spadestik taget. 

Januar 2013 blev så endelig året, hvor der kunne holdes indvielsesfest. Her deltog bl.a. den danske ambassadør samt samarbejdspartnere i Israel. 
 

 

 

Økonomien

Hvis du ønsker at få et overblik over byggeriets økonomi, da tryk her. 

 


  Værktøjer  
  Tip en ven Print artikel  
  Aktuelt RSS  
  Netanyahu afslår fransk invitation til fredsforhandlinger
8. december 2016
Det er ingen hemmelighed, at Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, ikke ser internationalt le... Læs mere
Der er endnu ingen kommentarer

 
  »Jakobs får« tilbage i Israel efter årtusinder
7. december 2016
De første ud af 119 får, som stammer fra en bibelsk race, er blevet fløjet fra Canada til Israel. I ... Læs mere
Der er endnu ingen kommentarer

 
  Kompromis i kontroversiel sag om rydning af bosættelsen Amona
5. december 2016
Det hedeste indenrigspolitiske emne i Israel for tiden er spørgsmålet om bosættelsen Amona. Højester... Læs mere
Der er endnu ingen kommentarer

 
   
Forside BeadcrumbPath Arbejdet i Israel BeadcrumbPath Det Danske Hus - et center til bibelglæde
Fakta om ordet & israel Støt arbejdet
Ordet og Israel er en kristen, dansk bevægelse. Vi driver dels et arbejde i Danmark og dels et arbejde i Israel. I Danmark medvirker Ordet og Israels ansatte med forkyndelse og undervisning ved gudstjenester,
møder og andre arrangementer. I Israel driver Ordet og Israel et socielt-diakonalt hjælpearbejde (Yad va Lev), et arbejde blandt unge danskere (Joffi) samt en Discipelskole i Tiberias.