Dramatisk redningsaktion efter voldsom regn i Jerusalem

En fjerdedel af den forventede mængde regn på et år. Eller 136 millimeter. Så meget regn fik beboerne i Jerusalem torsdag.

De enorme vandmængder skabte kaos og oversvømmelser flere steder. På en skole i Ein Kerem i det sydlige Jerusalem måtte de 1200 elever evakueres, fordi den vej, der leder hen til skolen, var blevet oversvømmet. Eleverne blev derfor fragtet hjem i jeeps, der kunne have 3-4 elever med. Skolebussen kunne nemlig ikke køre på vejen. Også nogle af jeepene blev fanget i regnen og måtte have assistance.

Også andre steder måtte folk evakueres fra bygninger på grund af flodbølger.

 

Reddet fra biltag

En af de mest dramatiske redningsaktioner fandt sted i Arazimdalen nord for Jerusalem. En ung mands bil var blevet taget med af en flodbølge og havde sat sit fast midt i det, der var blevet til en flod med en meget kraftig strøm.

Manden formåede at klatre op på bilens tag. Her kunne et redningshold redde ham ved først at kaste en redningskrans ud til ham, som via reb og to personer var forbundet til sikker grund. Aktionen blev optaget på video og kan ses herunder. Her kan man fornemme de voldsomme kræfter, der er på spil.

Sidste år skete der en tragedie i Israel som følge af voldsom regn. 10 teenagere, som alle var en del af en gruppe, der forberedte sig til militærtjeneste, mistede livet, da de under en vandretur blev taget af en flodbølge.

For få dage siden blev det offentliggjort, at to personer med ansvar for gruppen vil blive tiltalt i sagen. Gruppen var blevet advaret mod at tage på vandretur i det pågældende område, hvor ulykken skete, men gjorde det alligevel – med fatale konsekvenser.

Her ses redningsaktionen fra Arazimdalen nord for Jerusalem: