Face Israel

Face Israel er en unik mulighed for at komme helt tæt på det jødiske folk i hjælpe dem, der virkelig har brug for det.

Ordet og Israel skaffer en volontørplads på en handicapinstitution i Jerusalem og sørger for dit visum. Du bor på institutionen eller i en lejlighed sammenmed andre volontører. Du har også mulighed for fællesskab med Yad va Lev-volontørerne i Joffihuset, hvor du kan deltage i undervisning og ture arrangeret af Joffi. Har du mod på udfordringer og lyst til at komme helt tæt på lokalbefolkningen, er Face Israel lige noget for dig.

Opholdet varer fra 5 til 12 måneder for efterårsholdet og fra 6 - 12 måneder for forårsholdet. Inden du rejser, inviterer Ordet og Israel til en introdag i Aarhus, hvor du møder andre kommende Face Israel-volontører og hører om arbejdet og mange praktiske ting

I Israel begynder opholdet med tre dages introduktion i Joffihuset for alle volontører i Face Israel og Yad va Lev. Her lærer man hinanden rigtig godt at kende, hører om landet og kulturen og får bibelundervisning med udgangspunkt i Israel og det jødiske folks historie. Undervisningen vil primært foregå på en dagstur rundt i Jerusalem samt en tur uden for Jerusalem.

Hen imod slutningen af de første 4 måneder er der en firedages tur sammen med Yad va Lev-volontørerne i Galilæas fantastiske natur med bibelundervisning.

Arbejdet

Som Face Israel-volontør arbejder du på et handicaphjem. Arbejdets indhold afhænger af, hvilke beboere der er på det givne handicaphjem. Alle steder vil der være en grad af personlig pleje, og derudover kan arbejdet bestå i at følge beboere til lægen, indkøbscentret eller familiefester. Arbejdet kan variere, alt efter om det er børn eller voksne, og om de er fysisk eller psykisk handicappede.

Du skal være indstillet på, at arbejdet til tider kan være udfordrende. Derfor er Face Israel for dig, som har gåpåmod og lyst til at prøve kræfter med de udfordringer og glæder, der opstår, når man arbejder i en helt anden kultur med et helt andet sprog. 

De fysiske rammer

Omgivelserne er forskellige fra sted til sted. Generelt er det gældende for handicaphjemmene, at volontører får logi på to-fem-mandsværelser med volontører af forskellig nationalitet. Det er ikke luksuriøst, men der er, hvad man har brug for.

Arbejdstid

Arbejdstiden ligger på cirka 35 timer ugentligt fordelt på fem dage med skiftende arbejdstider. Du har ud over dine to ugentlige fridage en feriedag pr. måned. Arbejdet kræver en vis fleksibilitet fra din side; i nogle uger vil du måske skulle arbejde mere end 35 timer, hvor du så skal arbejde mindre i andre uger.

Økonomi

Prisen for et ophold som Face Israel-volontør er i  2018: 4.750 kr. i 2019: 4.850 kr. (300 kr i rabat for Joffimedlemmer – bliv medlem her).
Ud over et administrationsgebyr inkluderer prisen de tre introdage i Jerusalem med ture og undervisning og turen til Galilæa – alt sammen med kost og logi. Du får udbetalt cirka 1.000 kr. i lommepenge om måneden. Du vil få logi på eller i nærheden af din arbejdsplads. Om handicaphjemmet giver dig fuld kost, varierer fra sted til sted, så du skal forvente at bruge lidt penge på mad.

Flybillet, forsikring og visum

Flybilletten til Israel skal du selv sørge for. En returbillet koster typisk 2.500-4.000 kr. Du skal også sørge for at have en rejseforsikring, der dækker for volontørarbejde. Tjek dit eget forsikringsselskab eller spørg hos Gouda, som har forsikringer netop til dette formål.

Inden du kommer til Israel, skal du have et volontørvisum. Medarbejdere fra Ordet og Israel hjælper med dette, men da processen er langsommelig, er det en god ide at være tidligt ude med ansøgningen. Handicaphjemmet betaler dit visum. Hvis du vil have muligheden for at rejse ud af Israel, for eksempel til Jordan, og komme tilbage, skal du selv betale for et entry-visum, som koster cirka 150 kr.

Ture, Joffiarrangementer og gudstjenester

Under dit ophold er du altid velkommen i Joffihuset, hvor Yad va Lev-volontørerne bor. Her kan du møde dine volontørkolleger og deltage i det omfang, dit arbejde tillader det. Hver tirsdag er der Joffiaften, hvor unge danskere mødes til bibelundervisning eller temaaftner og fællesskab.

Fredag aften er der sabbatsaften, hvor vi fejrer hviledagen og spiser god mad. Desuden arrangeres der flere ture sammen med Yad va Lev-volontørerne rundt i Israel, blandt andet ørkenture og endagsture. De er ikke inkluderet i prisen. 

Endelig er der hver uge gudstjeneste i de lokale messianske menigheder, hvor du kan tage del i det kristne fællesskab.

Hvornår er der plads?

Der er plads på:
Efterårsholdet 2018: Fra 5 - 12 mdr. begyndende 22.august. Ansøgningsfrist 15.april 2018

Forårsholdet 2019: Fra 6 - 12 mdr. begyndende 23.januar. Ansøgningsfrist 15.september 2018

Vilkår for tilmelding

Et ophold som Face Israel-volontør koster som nævnt 4.500 kr. Når du har fået en plads på holdet, betaler du de første 2.000 kr. i depositum. Restbeløbet betales en måned før. Hvis du melder fra igen, får du ikke dit depositum tilbage. 
Framelder du dig efter at have betalt det fulde beløb, får du halvdelen (2.250 kr.) tilbage.

Ansøgningsskemaer

Der er både et dansk og et engelsk ansøgningsskema, som begge skal udfyldes. De kan downloades her:

Dansk ansøgningsskema        Engelsk ansøgningsskema

Ansøgningsskemaerne og en kopi af billedesiden i dit pas (streg de sidste 4 cifre i dit cpr nr over på kopien, inden du sender den) sendes til projektkoordinator Ellen Hessellund Mikkelsen på ellenhessellund@ordetogisrael.dk
Vi kan ikke behandle ansøgningen, før vi har alle disse dokumenter.  

Du er velkommen til at stille os alle dine spørgsmål. Henvend dig til projektkoordinator Ellen Hessellund Mikkelsen på ellenhessellund@ordetogisrael.dk.

Se video fra Face Israel