Praktiske forhold

Generelt:

  • Der er 18-20 pladser på Discipelskolen.
  • Man bor på tomandsværelser.
  • Man deltager i madlavning, rengøring m.m.
  • Undervisning, ekskursioner, kost og logi er inkluderet i prisen. (Se: Hvad koster det?)

Det Danske Hus

Det Danske Hus udgør Discipelskolens fysiske rammer. Huset består af to fløje. I den ene er der værelser, køkken, spisestue, dagligstue og et par store altaner. I den anden er der undervisningslokale, lederbolig, volontørværelse og kontor. Rundt om de to bygninger er der en dejlig have og en gård, hvor man kan hygge sig og nyde vejret og udsigten. Det Danske Hus blev færdigbygget i 2012. 

Discipelskolen har et lederpar, som koordinerer det praktiske i hverdagen. De er ansvarlige for aftaler og indkøb, mens eleverne har et fælles ansvar for eksempelvis madlavning, opvask og rengøring m.m.

Et ophold på Discipelskolen indeholder nogle ugentlige timers praktisk diakoni i den lokale messianske menighed eller socialt arbejde på lokale institutioner.

Det Danske Hus ligger i Poriya på Derek Ha Yam. Der er devsærre ikke noget husnummer, men en postboks :

Derek Ha Yam, P.O. Box 275,
Poriya Illit 15208, ISRAEL
Tlf. 77343797

Sikkerhedsmæssige forhold

Er det nu sikkert at rejse til Israel? Det spørgsmål har vi efterhånden fået mange gange. Nogle får måske via medierne det indtryk, at det er uforsvarligt at rejse til Israel. Det er dog langtfra den oplevelse, som de ansatte, discipelskoleeleverne og volontørerne har.

Tværtimod er det vores oplevelse, at der i dagligdagen er ganske stille og roligt – især i Poriya, som er en meget lille og fredelig by langt væk fra Gaza og de steder på Vestbredden, hvor palæstinensere og israelsk militær støder sammen. Vi føler os med andre ord meget trygge ved at være i Israel og sende folk til landet.