Læs Bibelen - hver for sig, men sammen

I foråret 2021 blev der introduceret et nyt bibellæsnings-projekt. Det bestod af introduktioner og resurser til læsning af kongebøgerne i det gamle Testamente. Rigtig mange fulgte projekter og læste hver for sig, men sammen.

Kongebøgerne er placeret ret centralt i Bibelen. De peger tilbage på det, folket kom fra og peger frem imod opfyldelsen af Guds løfter om en evig konge og et fredsrige, mens de fortæller om et ulydigt folk og onde konger.

I Læs Bibelen projektet læses kongebøgerne på tværs. På den måde kommer man til at læse om de to dele af riget (Sydriget og Nordriget) hver for sig og får dermed et mere samlet billede af deres forskellige konger og historie.

Kongebøgerne er ikke kun menneskers historie, men også Guds historie med sit folk, Israel, og deres naboer. Det er endvidere Guds historie med os mennesker til alle tider, og derfor er der også meget stof til eftertanke og refleksion for os, der læser bøgerne i dag.

Alt materialet samt link til forskellige video er samlet i et fælles dokument, som kan downloades herunder. Bemærk, at man kun kan linke til videoerne fra dokumentet, hvis man bruger dokumentet online. 

Læs Bibelen: Kongebøgerne

God læsning.