Yad va Lev for unge

Hvis du er mellem 18 og sidst i 20’erne – og er en personlig kristen – kan du blive Yad va Lev-volontør i Jerusalem.

Mens du er Yad va lev-volontør, vil Joffihuset  i Jersualem være dit hjem, som du deler med syv andre volontører og to ungledere. I bor på 2-4-mandsværelser. 

I løbet af din femdages arbejdsuge vil du komme i kontakt med israelere både i deres hjem, på institution og andre steder i byen. Arbejdet består af to hoveddele: Hjælpearbejde på  institutioner for mennesker med særlige behov samt malearbejde og lettere istandsættelse af lejligheder hos ressourcesvage familier. Du er altid afsted sammen med en eller flere andre volontører og ofte også med en medarbejder. Ingen af opgaverne kræver specielle kundskaber eller erfaring, blot at du er frisk og har gåpåmod. 

En vigtig del af volontørlivet i Yad va Lev er også det sociale og åndelige fællesskab i huset. Vi forventer, at alle tager ansvar og del i dette. Der er hver dag en stilletime, hvor den enkelte har mulighed for personlig bøn og bibelslæsning og i det hele taget at fordøje alle de forskellige oplevelser. Det vil man også i høj grad gøre i fællesskabet.

Lederparret, som bor i nærheden er dine medvandrere, mens du er i Yad va Lev.

Hver arbejdsuge indledes med en fælles bedestund, hvor også seniorvolontørerne og 40+ deltager.

Medlemskab af Joffi

Yad va Lev volontører får gratis ½ - 1 års medlemskab af Joffi ved hjemkomsten til Danmark. Medlemskab udløser velkomstmail, rabat på første Joffistævne eller Joffikonference samt Magasinet Ordet og Israel med særlige Joffisider. 

Ture og undervisning

Der arrangeres ture med overnatning til forskellige steder i Israel. Det kan være vandreture, bilture, oplevelsesture og strandture – eller en kombination. Vi overnatter ofte i det fri, mest når det ikke regner. Derudover tager vi på mindre ture rundt i Jerusalem og omegn.
Hver tirsdag har vi Joffiaften, som er en åben aften for unge danskere i Israel. Her vil der ofte være bibelundervisning og bøn og sang. Af og til er der også undervisningsformiddage i Joffihuset.

Hver fredag fejrer vi, at hviledagen – sabbatten – begynder. Det markerer vi med et ritual i forbindelse med aftensmaden og synger og beder sammen om aftenen. Disse aftner er som regel også åbne for folk udefra. 

Du kan følge med i joffiaktivtiteterne via Facebook.

Fælles om husholdningen

Som Yad va Lev volontør har du sammen med de andre volontører ansvar for madlavning og rengøring. Unglederne sørger for indkøb og madplan med overskrifter, så det er lige til at gå til.

Fritid

Din fritid råder du selv over, så her sætter kun fantasien grænser. Der er gode muligheder for at gå på opdagelse i byen, tage til koncerter eller tage på mindre ture i området. Du kan også cykle dig en tur på en af vores mountainbikes.

Vi er alle en del af det kristne fællesskab og regner også med, at du vil deltage i en af de lokale messianske menigheders gudstjenester og fællesskab.

Økonomi

Man står selv for at købe billet og rejseforsikring. 
Der skal betales et administrationsgebyr på : 9.000 kr (2019).  Beløbet dækker for behandlingen af ansøgningen, ansøgning om visum, afholdelse af Joffidag med intro i Århus inden afrejsen samt en Joffi-samling efter opholdet, ledelse og varetagelse af administrationen under opholdet. Prisen reguleres hvert år med en lille stigning.

Der tages også forbehold for væsentlige ændringer i valutakurserne og andre ting, som kan ændre på prisen. 

Depositum på 2.000 kr. betales, når man bliver optaget på holdet. Depositum tilbagebetales ikke.

Ved framelding 1 måned – eller mindre -  før start sker kun tilbagebetaling på 25% af det samlede beløb – medmindre pladsen bliver afsat inden start. I det tilfælde tilbagebetales hele beløbet (dog ikke depositum).

Bemærk: Hvis Udenrigsministeriet på udrejsetidspunktet direkte fraråder rejser til Israel af sikkerhedsgrunde, tilbagebetales indbetalte beløb vedrørende deltagelse i Ordet og Israels aktivitet i Israel. Dog ikke depositum.

 

 

Forsikring

Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring for opholdet, som også dækker ved ulønnet arbejde. Måske kan du tegne forsikring hos dit eget forsikringsselskab.

Safeaway giver 10% rabat til unge, der er afsted med Ordet og Israel. Hvis du ønsker at benytte tilbudet, skal du bruge dette link: Safeaway Ordet og Israel

Bemærk, at rabatten er fratrukket, når du bruger linket.

Se mere om Safeaway på safeaway.dk

Visum

Ordet og Israels medarbejdere hjælper med ansøgning om visum. Det er en langsommelig proces, og derfor er det vigtigt, at du overholder ansøgningsfristen og medsender de papirer, du bliver bedt om. Du får dit visum ved indrejse til Israel.

Kommende hold

Forår 2020

15. januar - 15. juni  Ansøgningsfrist: 15.september  2019

Efterår 2020

12.august - 21.december  Ansøgningsfrist 15.april 2020

Forår 2021

25. januar - 11. juni     Ansøgningsfrist 15. september 2020

Efterår 2021

8. august - 17. december  Ansøgningsfrist 15. april 2021

Der kan ske småændringer i datoerne.

Ansøgningsskema

Udfyld ansøgningsskemaet her

Vi behandler ansøgningerne, når vi er nået til ansøgningsfristen.

Du kan derfor ikke forvente at få besked fra os før ca 1 - 2 uger efter fristen.

Når ansøgningerne er behandlet, vil du få besked på, om du er blevet optaget på det ønskede hold. Hvis du er optaget, får du en opkrævning af depositum, som skal indbetales som bekræftelse på, at du vil have pladsen.

Vil du vide mere?

Yderligere oplysninger om mulighederne for at blive volontør kan du få ved at kontakte projektkoordinator Ellen Hessellund Mikkelsen, ellenhessellund@ordetogisrael.dk.

Hvis du har spørgsmål om det praktiske i Israel, kan du tage kontakt til Hanne og Leif Toft i Jerusalem, jerusalem@ordetogisrael.dk.