Yad va Lev for unge

Hvis du er mellem 18 og sidst i 20’erne – og er en personlig kristen – kan du blive Yad va Lev-volontør i Jerusalem. Ansøgningsskema findes nederst på siden, men her kommer lige først en masse god information til dig, der overvejer at søge.

Mens du er Yad va lev-volontør, vil Joffihuset  i Jersualem være dit hjem, som du deler med syv andre volontører og to ungledere. I bor på 2-4-mandsværelser. Da Yad va Lev holdet kun er en lille gruppe, kan der under normale omstændigheder ikke optages kærestepar. Vi anbefaler, at kærestepar, der gerne vil afsted samtidig, søger ind i Face Israel eller søger i Yad va Lev og Face Israel (en hvert sted) .

Kom med og se, hvordan der er i Joffihuset

I ugens løb

I løbet af din femdages arbejdsuge vil du komme i kontakt med israelere både i deres hjem, på institution og andre steder i byen. Arbejdet består af to hoveddele: Hjælpearbejde på  institutioner for mennesker med særlige behov samt malearbejde og lettere istandsættelse af lejligheder hos ressourcesvage familier. Du er altid afsted sammen med en eller flere andre volontører og ofte også med en medarbejder. Ingen af opgaverne kræver specielle kundskaber eller erfaring, blot at du er frisk og har gåpåmod. 

Opgaver og arbejdspladser skifter af og til, men se her, hvilke arbejdsopgaver, der var i efteråret 2019:

 

En vigtig del af volontørlivet i Yad va Lev er også det sociale og åndelige fællesskab i huset. Vi forventer, at alle tager ansvar og del i dette. Der er hver dag en stilletime, hvor den enkelte har mulighed for personlig bøn og bibelslæsning og i det hele taget at fordøje alle de forskellige oplevelser. Det vil man også i høj grad gøre i fællesskabet.

Lederparret, som bor i nærheden er dine medvandrere, mens du er i Yad va Lev.

Hver arbejdsuge indledes med en fælles bedestund, hvor også seniorvolontørerne og 40+ deltager.

Ture og undervisning

Der arrangeres ture med overnatning til forskellige steder i Israel. Det kan være vandreture, bilture, oplevelsesture og strandture – eller en kombination. Vi overnatter ofte i det fri, mest når det ikke regner. Derudover tager vi på mindre ture rundt i Jerusalem og omegn.
Hver tirsdag har vi Joffiaften, som er en åben aften for unge danskere i Israel. Her vil der ofte være bibelundervisning og bøn og sang. Af og til er der også undervisningsformiddage i Joffihuset.

Hver fredag fejrer vi, at hviledagen – sabbatten – begynder. Det markerer vi med et ritual i forbindelse med aftensmaden og synger og beder sammen om aftenen. Disse aftner er som regel også åbne for folk udefra. 

På tur

Fælles om husholdningen

Som Yad va Lev volontør har du sammen med de andre volontører ansvar for madlavning og rengøring. Unglederne sørger for indkøb og madplan med overskrifter, så det er lige til at gå til.

Fritid

Din fritid råder du selv over, så her sætter kun fantasien grænser. Der er gode muligheder for at gå på opdagelse i byen, tage til koncerter eller tage på mindre ture i området. Du kan også cykle dig en tur på en af vores mountainbikes.

Vi er alle en del af det kristne fællesskab og regner også med, at du vil deltage i en af de lokale messianske menigheders gudstjenester og fællesskab.

Hvad koster det?

Man står selv for at købe billet og rejseforsikring. 
Opholdet koster 10.800 kr. (2024).  Beløbet dækker for behandlingen af ansøgningen, ansøgning om visum i Israel, afholdelse af introdag inden afrejsen samt ledelse og varetagelse af administrationen under opholdet.

Prisen reguleres hvert år. Der tages forbehold for væsentlige ændringer i valutakurserne og andre ting, som kan ændre på prisen. 

Administrationsgebyr på 2.500 kr. betales, når man bliver optaget på holdet. Det fratrækkes den endelige betaling.
Dette tilbagebetales ikke ved framelding.

Restbeløbet skal betales 2 måneder før opstart.

Øvrige vilkår ved framelding, aflysning mv.:

Se her

Bemærk: Hvis Udenrigsministeriet på udrejsetidspunktet direkte fraråder rejser til Israel, og opholdet derfor må aflyses, tilbagebetales indbetalte beløb vedrørende deltagelse i Ordet og Israels aktivitet i Israel. Også administrationsgebyr.

 

Forsikring

Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring for opholdet, som også dækker ved ulønnet arbejde. Måske kan du tegne forsikring hos dit eget forsikringsselskab.

Find nyttig og opdateret info på Rejseforsikringsguiden

Visum

Ordet og Israels medarbejdere hjælper med ansøgning om visum. Det er en langsommelig proces, og derfor er det vigtigt, at du overholder ansøgningsfristen og medsender de papirer, du bliver bedt om. Du får dit visum ved indrejse til Israel.

Medlemskab af Joffi

Som Yad va Lev volontør er du en del af Ordet og Israels arbejde i Jerusalem. Vi indgår en volontøraftale med dig, og du forventes at melde dig ind i JOFFI, vores ungdomsafdeling - hvis ikke du allerede er medlem.

På introdagen får du en JOFFI-goodiebag. Udover goodiebaggen får du rabat på første Joffistævne eller Joffikonference, og du modtager Magasinet Ordet og Israel med særlige Joffisider. 

Følg med på Instagram og Facebook

Yad va Lev for unge er på Instagram sammen med Discipelskolen og Joffi i Danmark. Hvis du har lyst til at se med, så følg med her: #Yad va Lev

Du kan også følge med i, hvad der sker ved at se med her: Facebook

 

 

Er du stadig i tvivl?

Så se med her:

Kommende hold

Efterår 2024

10. august - 21. december
Desværre aflyst pga. situationen i Israel pt.

Forår 2025

Ansøgningsfrist 15. september 2024

Der kan ske småændringer i datoerne.

Ansøgningsskema

Vi behandler ansøgningerne, når vi er nået til ansøgningsfristen.

Bemærk, at du skal indføre kontaktoplysninger på 2, som vi må henvende os til.

Du kan derfor ikke forvente at få besked fra os før ca 1 - 2 uger efter fristen.

Når ansøgningerne er behandlet, vil du få besked på, om du er blevet optaget på det ønskede hold. Hvis du er optaget, får du en opkrævning af depositum, som skal indbetales som bekræftelse på, at du vil have pladsen.

Udfyld ansøgningsskemaet her

 

Vil du vide mere?

Yderligere oplysninger om mulighederne for at blive volontør kan du få ved at kontakte projektkoordinator Ellen Hessellund Mikkelsen, ellenhessellund@ordetogisrael.dk.