Israel genindfører restriktioner efter stigende smitte

Udbredelsen af deltavarianten i Israel har nu fået regeringens coronakabinet til at genindføre visse restriktioner. Det sker, efter at der de seneste par dage har været mere end 3.000 smittede om dagen.

Restriktionerne blev vedtaget tirsdag og vil gælde fra og med søndag den 8. august.

Her er nogle af de restriktioner, som genindføres:

  • Krav om mundbind i udendørs forsamlinger på over 100 personer.
  • Hjemmearbejde for halvdelen af de offentligt ansatte.
  • Brug af ”grønt pas” (coronapas) for at deltage i forsamlinger (gælder først fra 20. august).
  • Alle over 60 år opfordres til ikke at være i samme rum som personer, der ikke er vaccineret.

 

Endelig vil man også udvide listen over lande, hvorfra tilrejsende skal gå i isolation ved ankomst til Israel – også de vaccinerede. Danmark er ikke på den liste. Turister kan fortsat ikke rejse ind i landet – kun israelske statsborgere eller personer med særlig tilladelse. Der er også visse lande, som israelere ikke må rejse til. Rejser man til Israel fra et sådant land, vil man få en bøde, hvis det viser sig, at man tog afsted, efter at forbuddet mod at rejse til det pågældende land trådte i kraft.


Israel forsøger at undgå en fjerde nedlukning ved at genindføre visse krav. Blandt andet skal man fra på søndag bære mundbind i større forsamlinger.

Gået i gang med tredje stik

Premierminister Bennett var med til at åbne et nyt vaccinecenter i Jerusalem onsdag, og her sagde han, at  »målet stadig er at holde Israel åbent«, men at man »ved, hvornår der skal trædes på bremsen«. Han opfordrede i den forbindelse alle til at blive vaccineret.

Han roste også sin egen regering for som det første land at være gået i gang med at give tredje stik af vaccinen. Det er allerede blevet givet til næsten 200.000 israelere – som alle er over 60 år.

I Israel er der stadig tæt på en million mennesker, som kan få vaccinen, men som har fravalgt det eller af andre grunde ikke har fået den.

 

Overvejer at udskyde skolestarten

Hvis de høje smittetal fortsætter, er det Sundhedsministeriets klare ønske, at man udskyder børnenes skolestart, som lige nu er sat til 1. september.

I løbet af september er der flere højtider, hvor børnene alligevel har fri. Derfor vil det være begrænset, hvor mange skoledage der ryger, hvis man for eksempel udskyder starten en måned, lyder argumentet.