120 millioner har set holocaustoverlever tilgive Mengele

I en video, som er blevet set af mere end 120 millioner mennesker, fortæller den 83-årige Eva Kor om sin tid i Auschwitz. Her kom hun til som 10-årig med sin tvillingesøster, Miriam, og fordi de var tvillinger, blev de udsat for grusomme medicinske forsøg af den berygtede doktor Joseph Mengele.

I videoen fortæller Eva Kor om tiden i fangelejren. Det mest bemærkelsesvædige er dog, at hun fortæller, hvordan hun har tilgivet Mengele. På et tidspunkt opdagede hun, at hun havde evnen til at tilgive. "Det var en livsforandrene oplevelse," siger hun. "Ingen kunne tage den evne fra mig." Hun nedskrev 20 ord på et papir og sagde dem ud i et tomt rum, hvor hun forestillede sig, at Mengele var til stede.

Erklæring om amnesti

Tidligere, i 1995, besøgte Eva Kor Auschwitz med en anden nazilæge, Hans Munch, som var kendt som "den gode mand i Auschwitz". Her underskrev de sammen en erklæring om amnesti. Ifølge Eva Kor kan erklæringen bruges til at vise Holocaustbenægtere, at selv nogle af dem, som var med til at udføre folkedrabet på jøder i koncentrationslejrene, indrømmer, at det skete.

Hele videoen, hvor Eva Kor fortæller sit stærke vidnesbyrd, varer cirka et kvarter og kan ses her.