19-årig død tre dage efter terrorangreb

Yehuda Guetta på 19 år blev i søndags offer for et terrorangreb, da en gerningsmand skød ham og to andre fra sin bil. Angrebet fandt sted ved et busstoppested i Tapuah-krydset i den nordlige del af Vestbredden.

Mens den ene hurtigt blev udskrevet fra hospitalet, og den anden har været uden for livsfare, har Guetta kæmpet for sit liv. Den kamp tabte han onsdag aften.

Sammen med de to andre studerede han på en yeshivaskole (toraskole) i bosættelsen Itamar. Han var bosiddende i Jerusalem, hvor han også blev begravet torsdag.


Terrorangrebet fandt sted her i Tapuah-krudset i nærheden af den palæstinensiske by Nablus. (Foto: Ole Andersen)

Fik tid til at sige farvel

Med ved begravelsen var blandt andet Jonathan Pollard, som har siddet i fængsel i USA i 30 år for spionage, og som for nylig fik lov at rejse hjem til Israel. »Jeg er en almindelig jøde, og jeg forventede ikke at komme hjem til sådan en tragedie efter 30 år,« sagde han.

Ved begravelsen sagde Guettas mor, at de have fået fire dage til at sige farvel til deres søn. Hun fortalte også, at Yehuda havde haft planer om at blive en del af en eliteenhed i det israelske militær.

Lederen af Regionalrådet i Samaria, Yossi Dagan, holdt også tale ved begravelsen. Her krævede han, at regeringen gør mere for at forhindre terrorangreb. Han sendte en beskyldning direkte afsted mod Det Palæstinensiske Selvstyre.

 

Mulig gerningsmand pågrebet

Blot få timer efter at Guetta var erklæret død, kunne efterretningstjenesten Shin Bet meddele, at de havde pågrebet en mulig gerningsmand. Der er tale om en 44-årig palæstinensisk mand. Det formodes ikke, at han har forbindelse til en terrorgruppe. Det tyder på, at han handlede på egen hånd.

 

Palæstinensisk dreng mister livet

Vestbredden og Jerusalem har været præget af uro og sammenstød de seneste uger.

Onsdag mistede en 16-årig palæstinensisk dreng livet efter at være blevet ramt af skud fra israelske soldater.

Ifølge militæret udførte de en operation i nærheden af byen Beita, da de blev angrebet af palæstinensere, der kastede molotovcocktails mod dem. Soldaterne affyrede skud mod gruppen. Det er palæstinensiske medier, der har kunnet fortælle, at den 16-årige Said Odeh mistede livet efter at være blevet ramt.