64 smittede på et døgn: Sundhedsministeren advarer befolkningen

”En dramatisk stigning” – sådan beskriver de israelske medier det seneste døgns udvikling i antallet af smittede med coronavirus. I løbet af et døgn fra torsdag til fredag registrerede Israel nemlig det største antal af nye smittetilfælde i flere uger. Helt præcist 64.

”Der har været en relativt stor stigning i antallet af smittede de sidste par døgn. Derfor opfordrer Sundhedsministeriet endnu en gang befolkningen til ikke at være overmodige og til fortsat at følge retningslinjerne,” lyder det fra Sundhedsministeriet, som fredag afholder et ekstraordinært møde for at diskutere situationen.

Stigningen i smittetallene kommer på et tidspunkt, hvor man netop har genåbnet store dele af det israelske samfund. For et par uger siden måtte butikker, skoler og meget andet genåbne. Og i denne uge var turen så kommet til blandt andet restauranter, barer, hoteller og swimmingpools. I denne weekend vil man også genstarte den nationale fodboldliga, dog uden tilskuere. På den måde minder Israels genåbning en del om Danmarks.

Myndighederne tester omkring 6.000 personer om dagen. Torsdag blev tre piger i skolealderen testet positive. Det medførte, at mere end 100 elever og mere end tyve ansatte blev beordret i selvisolation. Der har også været et smitteudbrud på et gymnasium i Jerusalem, hvor i alt 18 elever og ansatte har leveret en positiv corona-test.

Ifølge Sundhedsministeriet er 284 israelere døde som følge af coronavirus. Lige nu forlyder det, at 37 israelere er i kritisk tilstand på grund af corona.