Absurd: Giver jøder skylden for coronavirus

Mens antallet af dødsofre for coronavirussen vokser og vokser, er der en tendens på visse sociale medier, som også tager til i styrke.

Ifølge Anti-Defamation League (ADL), som arbejder for at bekæmpe antisemitisme, er der nemlig nogle, som bruger anledningen til at sprede antisemitiske budskaber på internettet.

I en ny rapport siger ADL, at nynazister og andre højreradikale personer udnytter situationen til at skyde skylden for virusudbruddet på jøderne.

»De følger et velkendt mønster, hvor man bruger store nyhedshistorier til at promovere antisemitisme, og ekstremisterne har brugt frygten for coronavirus til at komme med konspirationsteorier og endda opfordring til ”bogaloo” (et andet ord for ”vold”)«, siger ADL.

Ifølge ADL kommer antisemitismen i dette tilfælde til udtryk på flere måder. Nogle udtrykker ønske om, at coronavirussen må slå jøder ihjel. Og så er der andre, der simpelthen påstår, at det er jøder, der har skabt virussen og vil bruge den til at få endnu mere kontrol.

De absurde påstande ses især på nogle af de sociale platforme, som er knap så mainstream. Men også på Facebook, Twitter og Instragram har man ifølge ADL kunnet registrere problematiske holdninger.