Blodigt terrorangreb ved Ariel: Tre personer dræbt

OPDATERET 12.17: DØDSTALLET ER STEGET FRA 2 TIL 3

Tre israelere har tirsdag morgen mistet livet i et terrorangreb, som fandt sted i området omkring bosættelsen Ariel i den nordlige del af Vestbredden.

Ud over de tre dræbte er fire personer blevet såret – tre af dem er i kritisk tilstand.

Terroristen var en palæstinensisk mand. Ved indgangen til Ariel stak han en sikkerhedsvagt ned med kniv. Han er er i kritisk tilstand.

Derefter fortsatte terroristen til en tankstation i nærheden, hvor han stak yderligere tre personer ned. Angrebet fortsatte, da terroristen stjal en bil og kørte ind i andre biler på hovedvej 5. En 50-årig mand er død i forbindelse med sammenstødet. Terroristen steg så ud af bilen, stak et sjette offer med sin kniv og kørte sig videre i en ny bil og kørte mod ensretningen og ramte flere biler. Han steg ud og dræbt af sikkerhedsstyrker.

Først forlød det i medierne, at der var to terrorister, men det viste sig, at den ene var et af ofrene.
Oplysningerne om hændelsesforløbet er blevet ændret et par gange og  må derfor tages med forbehold.


Bosættelsen Ariel. Terrorangreb fandt sted lidt uden for byen. (Foto: Ole Andersen)

En foreløbig kulmination

Angrebet kan siges at være en foreløbig kulmination på en periode med rigtig mange terrorangreb på Vestbredden. Dette er det mest blodige.

Angrebene kommer samtidig med at israelske styrker fortsat er i gang med en omfattende operation, som de kalder »Bryd bølgen«.

Det er en langvarig operation, hvor sikkerhedsstyrker anholder terrormistænkte palæstinensere, særlig omkring Nablus og Jenin. Over 2000 er blevet anholdt. Målet er at bekæmpe blandt andet en nyopstået terrorgruppe ved navn Løvens Hule, som har base i Nablus.

Operationen kommer i kølvandet på den terrorbølge, der ramte Israel i foråret. Det samlede dødstal er nu oppe på 27 personer, som er dræbt i terrorangrebene i Israel og på Vestbredden. Samtidig har mere end 130 palæstinensere mistet livet i forbindelse med operationen. De fleste af dem i forbindelse med at de har angrebet de israelske styrker under anholdelsesaktionerne.

 

"En smertefuld påmindelse"

Angrebet skete samme dag som det nye Knesset er blevet taget i ed. Bezalel Smotrich, som leder højrefløjspartiet Religiøs Zionisme, har sagt, at det er »en smertefuld påmindelse om den mest presserende opgave, som ligger foran os – at genskabe sikkerheden for alle israelske borgere«.

Det forlyder, at Smotrich går efter posten som forsvarsminister. I så fald vil han få stor indflydelse på Israels politik på Vestbredden.