Chokerende retorik under palæstinensisk konference i København

Lørdag den 27. april blev der afholdt en konference i Brøndbyhallen i København arrangeret af forskellige palæstinensiske organisationer. Den Palæstinensiske Konference hed den. Og ifølge Palæstinensisk Forum i Danmark, som var medarrangør, var konferencens motto: »Med enhed og standhaftighed vender vi uundgåeligt tilbage«.

Den tilbagevenden, der tales om, er palæstinensernes tilbagevenden til det land, som de mener at have ret til. Herunder det land, hvor staten Israel ligger i dag.

Selvom man naturligvis kunne forvente et meget israelkritisk budskab, var det alligevel chokerende at høre de budskaber, som blev udråbt fra talerstolen. Budskaber om støtte til Hamas’s voldelige March of Return og en meget hadsk retorik mod »zionisterne«

 

"Vi har ret til Jaffa og Beersheba"

Den svenske gruppe Perspektiv på Israel har sammensat en video med klip fra konferencen – med engelske undertekster. Denne video kan ses på Med Israel For Freds (MIFF) hjemmeside.

I videoen ser man blandt andet Annes Alqasem, der er med til at stå for konferencen, holde tale. Han siger blandt andet: »Den zionistiske fjende vil forblive vores eneste fjende, vores første fjende og vores sidste fjende.«

Efter ham taler Majed al-Zeer, som også er medarrangør. Hans tale er et godt eksempel på den meget hadske og voldsforherligende retorik, som også præger andre taler.

Han siger: »Vi har ret til Akko og Jaffa [israelske byer]. Vi har ret til Safed [israelsk by]. Vi har ret til Beersheba [israelsk by]. Denne platform er en del af det palæstinensiske folks afvisning. Med samme stemme som ved March of Return [Hamas’ voldelige protester i Gaza], som afviser at ignorere retten til at vende tilbage (…). Det et det samlede palæstinensiske folks budskab (…) ved Allahs vilje vil vi vende tilbage til Palæstina. (…) Og Palæstina vil blive befriet fra besætterne. (…) Og budskabet til dem, der støtter Trump: Forbandet være du.«

En digter ved navn Mahmoud al-Basha læste et digt (”Enheden”) op, hvor det blandt andet lød: »Vi ønsker at forene alle kampene, med blod. Vi ønsker at forene alle kampene. På slagmarken er blodet af kvalitet. Et tæppe af blomster for martyrerne. Og ødelæggelse af tyrannens næse. Forsvind, besætter. Du vil ikke blive i mit land. (…) Jeg ofrer mig for Palæstina. Kommer med våbnet i min hånd. Kommer med blod på min hånd. (…) Jeg vil tage hævn. Præsenter mig for døden.«

I en sang lød det mod »den zionistiske fjende«: »Den dag vil komme, hvor du vil ligge under jorden«. Der var også en debattør, der påstod, at »den zionistiske lobby« kontrollerer medierne.

 

Norsk leder: Chokerende Hamasagenda

Conrad Myrland, som er leder af det norske MIFF, livestreamede på Facebook mandag aften, hvor han udtrykte, hvor chokeret han var over, at disse budskaber lyder fra palæstinensere i Danmark. Det chokerer ham især at se den store støtte til Hamas’ March of Return. Terrorgruppen, som kontrollerer Gaza, har et erklæret mål om at udslette staten Israel. Et budskab, som også fornemmes, når en taler eksempelvis siger, at byer, som ligger i Israel (Safed, Beersheba, Jaffa osv.), tilhører palæstinenserne, og at palæstinenserne – som temaet understregede – vil vende tilbage.

Myrlands livestream kan ses på Facebooksiden ”Med Israel for fred – MIFF Danmark”.

 

Danske politikere på talerstolen

Til konferencen deltog flere  folketingspolitikere. Pernille Skipper fra Enhedslisten erklærede, at hun så det som »en meget stor ære« at tale til forsamlingen, og at hun mente, at Danmark bør hjemkalde sin ambassadør i Israel, fordi USA har flyttet sin ambassade til Jerusalem.

Også Mogens Lykketoft fra Socialdemokratiet og Caroline Magdalene Meier fra Alternativet deltog.

Ifølge MIFF sagde Lykketoft i sin tale, at han havde hørt, at konference var arrangeret af Hamas. Det fik angiveligt publikum til at klappe. Men da Lykketoft så dernæst sagde, at han ikke var til stede for at støtte Hamas, var der ingen, der klappede. Han sagde også, at han havde hørt et rygte om, at han selv skulle gå ind for Israels udslettelse, men understregede også, at det rygte ikke passede. Ifølge MIFF var der igen en positiv reaktion på den første del, men ikke på den anden del. Mogens Lykketoft erklærede med andre ord sin støtte til Israels eksistens. Men reaktionen viste, at mange blandt publikum ikke delte den opfattelse, men derimod er på linje med Hamas, der ønsker at udslette staten.

Det er trist, at danske politikere – ved at deltage i konferencen – støtter en forsamling, som med Myrlands ord har en Hamasagenda.

Ugen efter gennemførte Hamas sammen med Islamisk Jihad et massivt angreb mod Israel og affyrede 700 raketter. Angrebene kostede fire civile livet.

 

Tak til MIFF for at sætte fokus på denne sag og til Perspektiv på Israel for at dokumentere, at mange palæstinensere i Danmark har det syn på Israel, som man så under konferencen.