En plads i Tel Aviv

Vores medarbejder i Israel, Kirsten Østerby, har besøgt den helt særlige plads i Tel Aviv og fortæller derfra:

Inde midt i byen Tel Aviv, lige ved siden af kunstmuseet, er der indrettet et særligt område. En plads. For en tid siden besøgte jeg pladsen sammen med en  gruppe med tilknytning til Danmark og repræsentanter fra Den danske Ambassade i Tel Aviv. Vi gjorde opmærksom på Itzik, det dansk-israelske gidsel, som stadig sidder i Gaza. 
Når man i danske nyheder fortæller, at den sidste dansker har forladt Gaza, er det faktisk ikke rigtig. Itzik sidder der stadig på et ukendt sted i fangenskab.

En særlig plads

Det første, der møder en, når man nærmer sig stedet, er forskellige kunstværker. Et viser en masse billedrammer, der er sat sammen. Faktisk er der præcis 236 billedrammer - det antal gidsler, der blev taget d. 7.oktober 2023. Men billederne mangler. Rammerne er tomme.

Længere inde på pladsen har forskellige kibbutzer og organisationer opstillet små boder med billeder. Foran en af boderne ligger der en masse malede sten. De er lagt, så de danner de hebræiske bogstaver for: ”Venter på dem” efterfulgt af et hjerte.

Ved siden af er der dækket et langt bord med tallerkener og glas. Så langt, at der er en siddeplads til 236 personer. Men stolene er tomme. På tallerkenerne ligger en serviet med påskriften: Hvor er det godt, at du kom hjem 

En storskærm tæller op, dage, timer, minutter og sekunder. I dag, den 20.februar, står den på 137 dage.

Mange mennesker er samlet på pladsen. Nogle går rundt med billeder. Nogle står samlet i små grupper, mens de synger, tænder lys, og viser billeder.

Pladsen midt i Tel Aviv har fået et særligt navn. Den kaldes Kikar Hatufim - Gidslernes Plads.