Endnu en blodig dag i Jenin

Den palæstinensiske by Jenin, som ligger i den nordlige del af Vestbredden, har været centrum for mange sammenstød mellem israelske styrker og palæstinensere de seneste måneder.

Onsdag var der så igen et sammenstød – som kostede fire palæstinensere livet. En gruppe israelske soldater og betjente ville anholde to personer. Den ene var bror til den terrorist, der i foråret dræbte tre og sårede seks i et terrorangreb i Tel Aviv.

De to personer stod bag en række skudangreb i løbet af de seneste måneder, og ifølge Israel var de i gang med at planlægge »større terrorangreb i den nærmeste fremtid«.

Det endte dog ikke med en anholdelse. For de israelske styrker blev mødt med skud fra en større gruppe. Islamisk Jihad har sagt, at nogle af deres medlemmer skød mod soldaterne.

Skududvekslingen resulterede i, at fire palæstinensere døde. Heriblandt de to mistænkte. Ingen israelere kom til skade.

Hændelsen afspejler i høj grad situationen omkring Jenin og Nablus. Israel har øget antallet af anholdelsesaktioner. Og palæstinensere – flere med tilknytning til terrorgrupper – har i mange tilfælde angrebet soldaterne, når de har befundet sig i de palæstinensiske byer.