Enorme mængder regn skaber kaos og koster liv

2020 er begyndt utroligt regnfuldt i Israel, hvor især den nordlige del har fået meget store mængder regn siden nytår.

Faktisk er det så voldsomt, at skoler, butikker og arbejdspladser flere steder har måttet lukke. Og nogle steder har myndighederne advaret folk om at gå udenfor, medmindre det er strengt nødvendigt. Mange steder har man advaret om risiko for flodbølger, og nødtelefonerne har modtaget flere tusinde opkald fra folk i problemer.

 

Omkommet i redningsforsøg

I Nahariya i den nordlige del af landet døde en 32-årig mand, da han forsøgte at redde en mor og hendes barn ud af en bil, som var vendt på hovedet midt i en kæmpe »vandpyt«. Det lykkedes, men manden blev selv fanget i vandet og druknede. I samme by blev omkring 100 skoleelever fanget på skolen og kunne ikke komme væk på grund af vandet.

I Tel Aviv omkom to 25-årige, da de blev fanget i en elevator, som på kælderplanet gik i stå på grund af strømnedbrud. Elevatoren blev fyldt med vand og kostede på tragisk vis de to unge livet. Også en 72-årig mand har mistet livet, da han sad fast i sin bil, som blev oversvømmet.

 

Stigende vandstand

I Genesaret Sø har det voldsomme vejr betydet kraftigt stigende vandstand. Ja, siden nytår er vandstanden steget med over en halv meter. Vandstanden er dog stadig 3 meter lavere end det ønskede niveau.

Regnen fortsætter et par dage endnu, men i næste uge skulle det stilne af.