Genopblussen ved Gaza efter påsatte ildebrande

Mere end 35 ildebrande ramte mark- og naturområder i det sydlige Israel tirsdag, onsdag og torsdag.

Ildebrandene blev påsat af Hamas, som sendte brandbomber ind over grænsen ved hjælp af balloner. Denne måde at terrorisere det sydlige Israel på, begyndte for alvor i 2018, hvor Hamas stod bag den såkaldte »march of return«.

Det israelske brandvæsen og folk fra natur- og parkmyndighederne har heldigvis formået at få flammerne under kontrol, så ingen personer er kommet til skade. Men naturområderne og dyrelivet er blevet ramt, og israelere har mistet store dele af deres afgrøder.

 

Rammer Hamasmål

Angrebene fra Gaza har fået Israel til at gennemføre en række luftangreb mod Hamasmål i Gaza. Ifølge de palæstinensiske medier er ingen personer omkommet. Angrebene ramte blandt andet affyringsramper og tunnelnetværk.

Det har fået Hamas til at true med at genoptage raketangrebene mod Israel. I midten af maj affyrede terrorgruppen samt andre grupper i Gaza mere end 4.000 raketter.

 

Venter på Qatar-dollars

Efter krigen i maj indgik parterne en våbenhvile. Grunden til, at Hamas har valgt at bryde våbenhvilen, er angiveligt, at Hamas endnu ikke har fået de flere millioner dollars, som de angiveligt har fået lovning på.

Israel nægter at lade pengene komme ind i Gaza, før Hamas frigiver to civile israelere, som sidder i fangenskab – samt de jordiske rester af to soldater, som døde i krigen i 2014.