God nyhed på Uafhængighedsdagen: Coronatal peger den rigtige vej

Næsten 16.000 israelere har fået konstateret COVID-19. Det er relativt mange og er et udtryk for, at israelerne fra begyndelsen af udbruddet har testet meget mere, end man fx har gjort i Danmark.

Af de smittede israelere er 212 døde som følge af sygdommen.

Selvom der stadig bliver tilføjet personer til listen over smittede, så bliver der også tilføjet rigtig mange til listen over dem, der er blevet raske igen.

Af de 15.782 som i skrivende stund er eller har været smittet er lidt over halvdelen – 7.929 – konstateret raske igen. Af de 7.641, som stadig er syge, er 91 i respirator, mens 120 har alvorlige symptomer.

En af de israelere, som har alvorlige symptomer, er en 16-årig dreng, som i forvejen lider af en hjertefejl. Ligeledes har en blot 11-årig pige med hjerteproblemer været hårdt ramt, men hun er nu i bedring, forlyder det.

De seneste dage har israelerne testet lige knap 10.000 personer om dagen, hvilket er et fald i forhold til ugerne inden.

 

Afdæmpet fejring

Som vi skrev om her på siden i går, fejrer israelerne i dag statens 72-årsdag. Men coronavirussen har lagt en gevaldig dæmper på festlighederne. Myndighederne har nemlig indført ekstra strenge restriktioner. Således er der udgangsforbud indtil i aften, hvor man igen må bevæge sig 100 meter væk fra sit hjem eller hen i supermarkedet for at handle.