Græske basketballfans kastede sten og satte ild til israelsk flag

Onsdag aften spillede det israelske basketballhold Hapoel Jerusalem mod græske AEK Athen i den græske hovedstad. Det blev ikke nogen rar oplevelse for de medrejsende fans af det israelske hold.

Før kampen begyndte, var der en meget fjendtlig stemning, fortæller en af de israelske fans til tv-stationen Kan. »Der var mange palæstinensiske flag og Hizbollah-flag, og nogle forsøgte at komme ind på vores område og sætte ild til det israelske flag.«

Under kampen eskalerede volden. »Efter et kvarter begyndte de (græske fans, red.) at kaste sten mod os, og nogle kom til skade. Vi samlede os på et meget lille område for ikke at blive ramt. Lidt senere affyrede de fyrværkeri mod os, og der gik ild i en af fansenes tøj,« fortæller den israelske fan.

Billeder og videooptagelser på Twitter viser græske fans sætte ild til det israelske flag. De viser også, at der i hallen var et stort banner med teksten »Palæstinas hovedstad er Jerusalem«.

Kampen blev fløjtet midlertidigt af i forbindelse med fyrværkeriet, men blev genoptaget kort efter.  Der var græsk politi til stede, men ifølge de israelske fans var de meget aggressive over for dem og forsøgte ikke at anholde de græske uromagere.

 

»Terror i ordets egentlige betydning«

Hapoel Jerusalem er naturligvis rasende over behandlingen af holdets fans og vil indgive en klage til basketballforbundet FIBA. En talsperson for klubben sagde efter kampen, at man betragtede det som »terror i ordets egentlige betydning«.

Han fortalte også, at klubben i pausen undersøgte muligheden for at evakuere de israelske fans. Men de blev omringet af græske fans, og man frygtede »en voldelig pogrom«, lød det.

AEK vandt kampen, som var en kvartfinale i Champions League.