Hærværk og chikane mod messianske jøder

Søndag den 30. april var en mærkedag for en lille gruppe af messianske jøder i byen Dimona i det sydlige Israel. Den dag åbnede de et lille mødested i centrum af byen. Gruppen ledes af en lokal messiansk jøde og et kristent ægtepar fra Holland, der har boet i Israel i mange år og er med i den store messianske menighed i Beer Sheva.

Men åbningen af mødestedet førte til alvorlige protester mod de messianske jøder fra en gruppe ultraortodokse i byen. Torsdag den 4. maj mødte en gruppe ultraortodokse op foran den messianske families private bolig og demonstrerede mod dem. Der blev kastet sten og knust ruder både i huset og i familiens bil.

Om fredagen fortsatte demonstrationerne foran den hollandske families bolig. En ortodoks mand fra en af nabosynagogerne stillede sig dog op foran demonstranterne og forsvarede familien og sagde, at han var deres ven. Næste morgen kom en anden ortodoks mand på besøg hos dem for at udtrykke sin sympati og afstandtagen fra demonstranterne og deres metoder.

Efter sabbattens udgang var der igen demonstrationer foran begge privatboliger. De ortodokse jøder har sagt, at de vil demonstrere hver anden aften, indtil de er sluppet af med »missionærerne«.

Der bliver også lagt pres på udlejeren af den lejlighed, det hollandske par bor i, for at få ham til at opsige lejemålet, hvad han dog hidtil har afvist.

 

»Forurening« og »farligt fænomen«

Det er den ultraortodokse gruppe Yad L’achim, der chikanerer de messianske jøder. Et af gruppens medlemmer har på de sociale medier opfordret folk fra andre byer til at komme til Dimona og hjælpe dem med at skille sig med med »forureningen« og det »farlige fænomen«. Den ortodokse gruppe mener, at de messianske jøder har bygget en kirke og vil forsøge at få jøderne til at konvertere til kristendommen.

Kehila News (et messiansk nyhedsmedie) citerer en af de messianske jøder i Dimona for at sige, at stedet er bygget som et turistmål, og at man ikke har noget mål om at missionere.

Bed for den lille messianske menighed i Dimona, der nu møder så hård modstand.