Hamasleder: »Jøderne rekrutterer prostituerede til deres hær«

I en dybt antisemitisk fredagsprædiken holdt 6. januar beskyldte Marwan Abu Ras jøderne for at være det mest beskidte folk på jorden og bad Allah om styrke til at dræbe dem. Abu Ras er medlem af Hamas, som sendte talen på sin egen tv-kanal Al-Aqsa TV.

MEMRI (Middle East Media Research Institute) har oversat talen til engelsk. Abu Ras citerede den muslimske hadith, som siger, at jøderne en dag ikke længere vil kunne gemme sig. »Den dag vil alle træer (bortset fra én træsort) og alle sten sige »der er en jøde bag mig, kom og slå ham ihjel«,« lød det hadefuldt fra den islamistiske leder.

Han beskyldte også jøderne for de mest absurde ting:

»De er det mest beskidte af alle folk.«

»De går foran med at sprede stoffer og alkohol.«

»De sender AIDS-inficerede piger til at bedrive hor med muslimer for at sprede AIDS blandt muslimer.«
»De rekrutterer prostituerede til at lokke arabere i deres fælde.«

 

Ønsker død over jøderne

Ud over disse antisemitiske udsagn opfordrede han de tilstedeværende til at være tålmodige og vente på, at Allah vil få staten Israel til at forsvinde. Talen blev afsluttet med en bøn til Allah om at »udslette de kriminelle jøder og alle, der hjælper og støtter dem eller har sikkerhedskoordinering med dem«. »Gør os i stand til at slå dem ihjel,« bad han.

Når det gælder kommentaren om dem, der har sikkerhedssamarbejde med Israel, hentydes der nok først og fremmest til USA. Men også Det Palæstinensiske Selvstyre arbejder sammen med Israel om at bevare ro på Vestbredden, og der er fjendskab mellem Fatah og Selvstyret på Vestbredden og Hamas i Gaza.

Marwan Abu Ras og de synspunkter, han giver udtryk for, repræsenterer Hamas’ syn på Israel. De ønsker at føre krig mod Israel og udslette staten og dræbe jøderne. Og så ønsker de at manipulere palæstinenserne til at tro på deres løgne om, at jøderne er skyldige i alverdens problemer og ikke har nogen form for moral.

For tiden er der relativt roligt i området omkring Gaza, selv om der af og til bliver affyret en raket ind over grænsen til Israel. Men den relative ro er blot et udtryk for, at Hamas opruster til den næste krig. I sidste uge afholdt de en stor ceremoni, hvor nyuddannede Hamas-soldater blev fejret. Som en del af ceremonien fik man et lille barn til at sætte ild til et israelsk flag.

Marwan Abu Ras’ tale kan ses og høres her.