I dag beder de messianske menigheder for Israel

Det nationale råd af præster og ældste i de messianske menigheder udsendte i sidste uge en opfordring til alle landets menigheder: Bed for Israel.

Gruppen af ledere valgte 24. februar som den dag, hvor de opfordrer Israels messianske jøder til at bede – og også faste.

 

Flere uafhængige henvendelser

Til All Israel fortæller præsten Yossi Ovadia, som er medlem af det nationale ældsteråd, at ideen om en fælles dag med bøn og faste har været til overvejelse i et stykke tid. »Mens vi tænkte og bad over det, ringede Erez Soref [leder af Israel College of the Bible] og foreslog netop en dag med faste. Vi blev enige om det teologiske grundlag, og så fremlagde jeg ideen for rådet. Så valgte vi en passende dato og snakkede om invitationen. Og mens vi gjorde det, ringede Meno Kalisher [præst i Jerusalem Assembly] og foreslog det samme. Jeg fortalte ham, at vi allerede arbejdede på det.«

Der er særligt to ting, som de messianske jøder beder for i dag. For det første er der coronapandemien, som har taget livet af mange israelere, og som har fået enorme økonomiske og sociale konsekvenser for befolkningen. Her vil man blandt andet bede for det valg, som mange står i, nemlig om man skal blive vacccineret eller ej. Og for menighedernes beslutning med hensyn til, om de skal indføre en ordning med vaccinepas. For det andet er der parlamentsvalget 23. marts – og i den anledning bliver der bedt for landets ledere.

De messianske menigheder har nu opfordret deres medlemmer til at deltage. Og nogle steder har man derudover arrangeret fællesbøn via Zoom.


Erez Soref er leder af Israel College of the Bible og har været med til at tage det gode initiativ. (Foto: Troels Ingemann)

Forenet i en tid med uenigheder

De messianske menigheder er også påvirket af coronarestriktionerne. Meno Kalisher er dog fortrøstningsfuld med hensyn til fremtiden og siger til All Israel, at »om to måneder vil de fleste menigheder og synagoger i landet være tilbage til det næsten normale. Politikerne gør alt, hvad de kan for at opnå flokimmunitet og at få 70 procent vaccineret inden valget i marts«. Han siger også, at han ikke har tænkt sig at indføre en ordning med vaccinepas i sin menighed – netop fordi han forventer flokimmunitet som følge af de mange vaccinerede.

I grupper på Facebook har medlemmer af menighederne diskuteret, om man skal tage imod vaccinen. De fleste har ligesom Meno Kalisher valgt at blive vaccineret, men der er også nogle, der ikke vil. Både den diskussion og diskussionen angående vaccinepas i menighederne har nogle steder skabt splid. Derfor er det også håbet, at man kan lægge en eventuel splittelse bag sig netop ved at være forenet i bønnen for Israel.

 

Opfordring til Knesset

Det nationale ældsteråd har tidligere sendt et brev til Israels premierminister og resten af Knesset med en opfordring til at arrangere en fælles bededag. Motivationen til at sende brevet har de fået fra Anden Krønikebog 7, hvor Gud lover at forbarme sig over Israel, hvis de ydmyger sig og søger hans ansigt.

Indtil videre er opfordringen ikke blevet fulgt.

Derfor er det glædeligt, at de messianske menigheder i landet nu går foran og lægger Israel i Guds hænder og beder ham om at "læge deres land", som der står i 2 Krøn 7,14.

Opfordringen til bøn er hermed givet videre til alle kristne i Danmark.