Imam fra Nørrebro-moske understreger: Israel skal udslettes

Imam Mundhir Abdallah holdt 31. marts en prædiken i Al-Faruq-moskeen på Nørrebro, hvor han citerede nogle vers fra Koranen, der taler om drab på jøder. Abdallah sagde, at Al-Aqsa-moskeen »vil blive befriet fra zionisternes snavs« og citerede derefter den antisemitiske hadith, hvor der står: »Dommedag vil ikke komme, før muslimerne bekæmper jøderne og slår dem ihjel. Jøderne vil gemme sig bag sten og træer, men stenene og træerne vil sige: Oh, muslim, oh Allahs tjener, der er en jøde bag mig, kom og slå ham ihjel.«

Det uafhængige amerikanske institut Memri (Middel East Media Research Center) oversatte prædikenen til engelsk, og Kristeligt Dagblad bragte som de første herhjemme historien, som senere blev taget op i de fleste danske medier. Justitsminister Søren Pape Poulsen udtalte blandt andet til TV2, at »man nok skulle komme efter ham«, hvis han med sine udtalelser havde overtrådt loven. Og Det Jødiske Samfund i Danmark meldte Abdallah til politiet. Indtil videre er der ikke noget nyt på den front.

TV2 talte med flere fra moskeen på Nørrebro, men kunne ikke finde nogen, der ville tage afstand fra udtalelserne. »Jeg tror ikke, han mente noget ondt med det,« sagde en kvinde uden for moskeen. En anden muslim, som ikke har sin gang i moskeen, sagde dog, at han holder af det jødiske samfund. Men ingen fra moskeen kunne eller ville altså tage afstand fra Abdallahs prædiken.

Skulle nogen være i tvivl om, hvorvidt Abdallah mente det alvorligt, når han talte om vold og drab mod jøder, så burde en nylig udtalelse fra imamen gøre sagen helt klar. Under et møde i Al-Faruq-moskeen 16. maj uddybede han nemlig sin holdning til Vesten og Israel. Memri har ligeledes oversat udtalelserne fra dette møde til engelsk. Her kommer de mest centrale udtalelser på dansk, hvor Abdallah understreger, at han ønsker Israels udslettelse og forventer, at dette vil ske, når det islamiske kalifat, som han er fortaler for, bliver stort nok.

 

»Logisk, at staten Israel bliver udslettet«

»Det er ingen hemmelighed, at islam og muslimer er ofre for den mest grumme korsfarerkampagne. Vesten fører i dag en omfattende krig mod islam og muslimer. (…) Det afslører Vestens grimme ansigt. Jeg taler ikke om de almindelige mennesker i Danmark, Storbritannien og Amerika. Disse almindelige mennesker er ofre for det kapitalistiske system. (…) De [USA] udfører grusomheder, massakrer og krænkelser i vores lande (…) og støtter den plyndrende enhed Israel, som begår grusomheder, dræber det palæstinensiske folk og torturerer dets sønner og døtre.
(…) Dette [vold gennem medierne] skete mod mig efter min fredagsprædiken om staten Israel og behovet for at udslette den. Det er der ikke nogen tvivl om. Vi vil udslette staten Israel. Staten Israel er blot en vestlig pil, en vestlig militærbase. Staten Israel blev grundlagt i et øjebliks muslimsk svaghed, disintegration og nederlag.

Derfor er det kun naturligt, intuitivt, historisk logisk og i tråd med den muslimske tro og politiske logik, at så snart muslimerne genvinder magten (…), så snart den islamiske nation er genforenet – fra øst til vest, fra Indonesien og hele vejen til Marokko – ja, selv før kalifatet når til Indonesien og Marokko – at staten Israel bliver udslettet. Hvordan kan den fremmede stat fortsætte med at eksistere? Den vil ikke fortsætte med at eksistere.«

 
Mundhir Abdallah citerer fra Koranen i al-Faruq-moskeen 31. marts. Prædikenen er oversat af Memri. (Foto: Screenshot fra YouTube/Memri)

Forbindelse til Hizb-ut-Tahrir

Mundhir Abdallah bor ifølge TV2’s oplysninger i Libanon og rejser rundt til mange forskellige lande med sine budskaber om et islamisk kalifat og udslettelsen af staten Israel. Han har forbindelse til Hizb-ut-Tahrir, som også taler for et islamisk kalifat med sharialovgivning.

Af en eller anden grund står Abdallah ikke på den liste over hadprædikanter, der ikke må prædike i Danmark. Men til TV2 har Inger Støjberg sagt, at der sagtens kan tilføjes navne til listen.

Med de ovenstående dybt hadske og antisemitiske udtalelser bør der ikke være tvivl om, at Abdallah skal forbydes at tale i Danmark. Det ville også være glædeligt, hvis talspersoner fra Al-Faruq-moskeen tydeligt tog afstand fra Abdallahs prædiken 31. marts og hans opfølgende udtalelser 16. maj. Det er desværre ikke sket.