Israel sætter ny rekord: 41.154 smittede

I dag er der 12 gange flere coronasmittede i Israel, end der var to blot to uger siden. Nemlig 194.000. Det siger noget om, at omikronvarianten for alvor har fået tag i den israelske befolkning.

Og den seneste uge er rekorden for antal dagligt smittede da også blevet slået – hver eneste dag. Således også tirsdag, hvor hele 41.154 fik en positiv test. Eksperter forventer, at der er et stort mørketal. Professor Eran Segal fra Weizmann Instituttet anslår, at der de seneste dage har været 100.000 smittede om dagen.

Heldigvis er det ikke så slemt, når man ser på antallet af kritiske tilfælde. Lige nu er der omkring 250 alvorligt syge. For et år siden var der næsten 1200.

Myndighederne har nu været i gang med at give fjerde dosis af vaccinen i en uges tid. Lidt over 350.000 ældre borgere har på nuværende tidspunkt taget imod det.

 

Åbner afsnit for børn med omikron

De høje smittetal har fået sundhedsmyndighederne til at åbne et helt særligt afsnit på Sheba Medical Center i Ramat Gan nær Tel Aviv. Nemlig et afsnit for børn med omikron. Moshe Ashkenazi, som er læge på hospitalet, siger til The Times of Israel, at »omikron lader til at være mere mild end andre varianter. Men det høje smittetal vil alligevel medføre, at også nogle børn vil blive indlagt.« Han forventer, at afsnittet vil være fyldt inden for to uger, og at man så vil åbne endnu et.

Det særlige ved afsnittet er, at børnene her vil have mulighed for få undervisning, nu hvor de ikke kan være i skole. Der er nemlig ansat hele 110 lærere til at undervise de indlagte børn, fortæller Ashkenazi. Der tilbydes undervisning på både hebraisk, arabisk og engelsk.

Ashkenazi siger også, at selvom sygdomsforløbet er mildt, kan der godt være længerevarende effekter af sygdommen, som skal behandles. Noget tyder på, at det kun vil ramme en meget lille andel. Men med de høje smittetal vil det som sagt stadig betyde, at der vil være en gruppe, som får lange coronaforløb.