Israel sender hjælp til nødlidende syrere

For halvanden uge siden optrappede Assads regime i Syrien kampen mod oprørerne i den sydlige provins Daraa. Det har betydet, at titusindvis af mennesker har måttet flygte fra deres hjem. De har sat kursen mod Jordan, som i forvejen har 6-700.000 syriske flygtninge. Men nu har landet lukket grænsen. Israel tager heller ikke syriske flygtninge ind i landet.

Men Israel hjælper på en anden måde, nemlig ved at bringe livsnødvendige forsyninger som mad, medicin, telte og tøj ind i Syrien til de mange flygtninge tæt på grænsen.

I nat gennemførte IDF endnu en operation, hvor man sendte 300 telte, 13 tons mad, 15 tons babymad, 30 tons tøj og en masse medicin ind i de opsatte flygtningelejre i det sydlige Syrien tæt på Israels grænse. Operationen kaldes ”Operation God Nabo”. Og der er brug for nabohjælpen, da flygtningene lever i en humanitær krise.

Nye tal viser, at Israel det seneste 1-2 år har øget nødhjælpen markant. Fra 2016 til 2017 sendte man således hele 360 tons mad afsted.

I begyndelsen af borgerkrigen behandlede Israel sårede syrere i Israel og sendte dem tilbage til Syrien. Nu har man etableret klinikker inde i Syrien, så mange flere kan få den lægehjælp, de har brug for.