Israelske rejsende fra Danmark testet positive: Undersøges for mink-mutation

I Israel har man noteret sig, at der i Danmark er blevet fundet tilfælde af muteret coronavirus, som stammer fra mink. Derfor kræver de israelske myndigheder nu, at alle israelere, der rejser fra Danmark til Israel, skal i karantæne, indtil de har en negativ coronatest.

Samtidig betragter Israel nu Danmark som et rødt land – altså et højrisikoland, når det gælder coronasmitte.

 

Tre smittede fra Danmark

At der er stor opmærksomhed over for Danmark, blev tydeligt, da tre israelere, som havde besøgt landet og var vendt tilbage til Israel, for nylig blev testet positive.

Sundhedsmyndighederne forventer ikke, at de tre har den nye mutation af virussen, men deres tests skal nu undersøges grundigt, da man vil være på den sikre side.

 

Stille genåbning i Israel

Smittetallene går stadig den rigtige vej i Israel. Søndag kunne mange butikker åbne at have været lukket siden 18. september. Der er dog strenge krav om, hvor mange der må være i en butik ad gangen – nemlig kun 4 kunder i de fleste butikker.

Myndighederne er meget tilbageholdne med det næste skridt i genåbningen, som vil inkludere åbning af shoppingcentre og genåbning af skolerne for de ældste elever.