Kampene fortsætter: ”Vi er fast besluttet på at forsvare os”

Mere end 250 raketter er i siden tirsdag morgen fløjet ind over det sydlige og centrale Israel, efter at israelske styrker natten til tirsdag gennemførte en succesfuld aktion, hvor man dræbte en af Islamisk Jihads øverste ledere, Baha Abu al-Ata. Og kampene fortsætter onsdag.

Israel har svaret igen på angrebene fra Islamisk Jihad både i går og i dag: ”De forstår, at vi vil fortsætte med at ramme dem uden nåde. Vi er besluttet på at kæmpe og forsvare os. Hvis de troede, at bombardementerne ville svække os, tog de fejl. De kan vælge mellem at standse eller lide under endnu flere angreb. Det er deres valg,” lyder det fra premierminister Netanyahu.

Indtil nu er det kun Islamisk Jihad, der har beskudt Israel, ligesom Israel har rettet deres angreb mod dem. Men en talsmand for Hamas har sagt, at de vil involvere sig i kampene, ”hvis de israelske angreb fortsætter”. Nogle analytikere mener dog, at Hamas kan se en fordel i, at Islamisk Jihad bliver ramt, da det vil gøre det lettere for Hamas at bevare kontrollen i Gaza.


IDF's missilforsvar Jernkuplen har elimineret mange raketter med retning mod byer. (Foto: IDF)

Ifølge det palæstinensiske sundhedsministerium i Gaza er 23 palæstinensere døde, hvoraf mindst 12 er fra Islamisk Jihad. Israelerne har især rettet deres angreb mod våbendepoter samt personer, der affyrer raketter.

I den sydlige del af Israel er skolerne også lukket i dag. I går var hele to millioner israelere direkte berørt og måtte flygte i beskyttelsesrum.

Der er indtil videre ikke meldinger og hverken dræbte eller hårdt sårede i Israel. Men en 8-årig pige besvimede i går, mens hun løb mod beskyttelsesrummet. Hun er indlagt, og hendes tilstand er alvorlig. Derudover er mange bygninger blevet smadret – senest en fabrik i Sderot.