Leder af messiansk menighed i Jerusalem må i karantæne efter coronaudbrud

I den seneste uge har Israel registreret 800 nye coronatilfælde. I de to uger før registrerede man i alt blot 300 tilfælde. Med andre ord: Genåbningen af det israelske samfund har ført til en markant større smittespredning. Derfor besluttede regeringen mandag at »trække i håndbremsen« og udskyde den næste fase af genåbningen. Det eneste tiltag, man ikke udskød, var at øge loftet for visse forsamlinger til 250 personer.

 

To smittede til ungdomsmøde

I den messianske menighed Jerusalem Assembly – som en del af Ordet og Israels venner vil have hørt om eller måske endda besøgt – er man også begyndt at mødes fysisk igen. Den 25. maj afholdt man det første møde for menighedens teenagere. Her deltog 29 teenagere, som alle overholdt myndighedernes anvisninger. De holdt afstand og havde mundbind på.

Men få dage efter viste det sig, at to af deltagerne var smittet med coronavirus.

En af lederne for gruppen fortæller til Kehila News: »Det var første fysiske møde, efter at restriktionerne blev fjernet. Dagen før havde vi haft et møde for de 11-13-årige, og nu var det så de ældre teenagere i alderen 14 til 18.«

Blandt de 29 deltagere gik syv på Rehavia-gymnasiet, hvor næsten 200 nu er blevet testet positiv. 25. maj vidste man dog ikke, at der var så stort et udbrud på skolen. Det fandt man ud af to dage senere, og derfor skulle alle elever testes. Selvom ingen af de syv havde nogen symptomer til ungdomsmødet, viste testene, at to af dem havde sygdommen.

Det betød så, at alle, som havde været sammen med de to til mødet, skulle i 14 dages karantæne og lade sig teste. Men ungdomslederen kunne ånde lettet op: »De eneste, der havde positive tests, var de to fra Rehavia, så det lader til, at ingen er blevet smittet i menigheden.«


Meno Kalisher prædiker ved en gudstjeneste.

Gav et lift og må nu i karantæne

Meno Kalisher, som er leder af Jerusalem Assembly, fortæller, at han kørte nogle af de unge hjem efter mødet – blandt andet en af dem, som få dage senere viste sig at være smittet. »Jeg overholdt anbefalingerne og havde endda mundbind på i bilen. Og de sad med afstand til hinanden. Alle, som var i bilen, er blevet testet, og ingen har fået det,« siger han.

Der er stor lettelse over, at smitten ikke spredte sig, og Meno Kalisher roser ungdomslederne, som fulgte alle anbefalinger: »Jeg takker Gud for vores ledere og for, at de ikke sprang over, hvor gærdet var lavest. At de handlede efter forskrifterne.«

Meno fortæller også, at menighedslivet fortsætter. Selvom han er i karantæne i to uger, kan han undervise online, og han har skrevet nogle prædikener.

 

En tredjedel i karantæne

En anden messiansk menighed i Jerusalem kan fortælle lidt den samme historie. Også her deltog smittede Rehavia-elever i et ungdomsmøde. Og også her må alle dem, der var med, nu i karantæne.

Heldigvis overholdt de alle anbefalingerne, så håbet er, at smitten ikke har spredt sig. Problemet er dog, at det i den pågældende menighed er en tredjedel af alle medlemmer, der nu er i karantæne. Så både her og i resten af Israel håber man, at de seneste dages bekymrende smittetal ikke varsler en ny bølge med flere dødsfald og yderligere nedlukning af samfundet til følge.