Messiansk par fra Sderot deler vidnesbyrd efter 7. oktober

Michael og Dina Beener bor i den israelske by Sderot, som ligger blot få kilometer fra Gaza. Det var en af de cirka 20 byer og kibbutzer, som blev infiltreret af Hamas-terrorister 7. oktober.

Michael er leder af den messianske menighed City of Life, og parret har boet i byen i mere end 20 år. Joel Rosenberg – som også er messiansk jøde – har mødt dem og fået deres historie i sit program, The Rosenberg Report, som kan ses på Youtube.


Michael Beener er leder af den messianske menighed City of Life i Sderot. (Foto: Screenshot/Youtube)

Gud har kaldet os

7. oktober om morgenen hørte Dina og Michael luftalarmerne og skyndte sig ned i beskyttelsesrummet, som de har gjort mange gange før, når Hamas har affyret raketter. Da de efter 10 minutter kom ud, kunne de høre arabiske stemmer på gaden råbe »Allahu akbar« og de så terrorister affyre skud med deres maskinpistoler. Det var chokerende. »Vi kunne ikke tro det, men vi så det med vores egne øjne,« fortæller Michael.

Joel Rosenberg spørger Dina, hvorfor de har valgt at bo i Sderot, der ligger så tæt på Gaza. »Jeg ved, at Gud har kaldet os til at bo her. Hver gang jeg har forsøgt at forlade byen, har jeg hørt Guds stemme sige: Du skal blive her, for jeg har valgt dig til at bo her,« svarer hun.

Michael tilføjer, at de har oplevet Gud gøre mange mirakler og har beskyttet byens borgere mod raketterne.

 

Tog imod Jesus få uger før terrorangreb

Dina og Michael fortæller, at de via menigheden kender mange i byen. Blandt andet fordi de hjælper mange af de udsatte. For eksempel kommer de med mad og andre fornødenheder til dem, der ikke har så meget.

Sammen med Joel Rosenberg besøger de en kvinde fra byen. Hun mistede sin mand for halvandet år siden og forsørger nu sig selv og sine fire børn. Hun har ikke råd til at flytte til et mere sikkert sted i Israel. Hun lever et hårdt liv, men får hjælp fra den messianske menighed. Michael og Dina har poser med mad med til hende, da de besøger hende.

Og Dina og Michael fortæller, at Gud gør store ting i Sderot. En af de dræbte i byen tog en stor og vigtig beslutning blot få uger før sin død.

Da Dina så billederne af dem, der blev dræbt ved busstationen, var der et kendt ansigt blandt dem. En kvinde, som hun havde talt med i løbet af de sidste tre år – og bedt for de sidste to år. De havde talt meget om Jesus. Også selvom kvinden i starten var meget afvisende, fortæller de. Men tre uger før terrorangrebet bad hun og tog imod Jesus som sin frelser og Herre, siger Dina. »Der var brug for tid til at vise hende, at Jesus er den jødiske Messias,« konstaterer hun.

Se og hør Michael og Dinas beretning