Messianske jøder og kristne chikaneret på vej til lovsang

Omkring 1000 mennesker havde torsdag den 22. juni valgt at tage til lovsangskoncert på The Pavillon i Jerusalem. Stedet er ejet af messianske jøder, og denne aften havde Messianic Jewish Alliance of Israel arrangeret lovsang. Og inde i selve koncertsalen blev der sunget som planlagt.

Men uden for – i det shoppingcenter, hvor The Pavillon ligger – gik tingene desværre ikke som håbet. En stor gruppe ultraortodokse jøder var nemlig mødt op for at chikanere deltagerne. Nogle forsøgte at blokere vejen ind til salen. Andre havde medbragt fløjter og trompeter, som de larmede med lige op i folks ansigt. Det udviklede sig også til skubben og klammeri, og en ældre mand fik et slag i ryggen, fortæller allisrael.com. Politiet var til stede og måtte eskortere mange af deltagerne til og fra salen. Allisrael var også til stede, og en af deres reportere blev chikaneret, mens hun talte til kameraet.

Det var to højrefløjsorganisationer, Lehava og Or l’Achim, der havde mobiliseret de – primært unge – ballademagere. Begge grupper er kendt for deres indædte modstand mod troende – uanset om det er messianske jøder eller kristne.

Det forlyder, at en af de fremmødte »demonstranter« var Jerusalems viceborgmester Aryeh King. For nylig gjorde han sig bemærket, da han støttede religiøse jøder i at chikanere Jesus-troende, der var samlet til bøn pinsedag.

Heldigvis lykkedes det ikke at spolere lovsangsaftenen, som altså blev gennemført.

Historien er en gentagelse af det, der skete i 2019. Her forsøgte Lehava også at forhindre et messiansk arrangement i The Pavillon. Her havde de blandt andet taget frøer med, som de kastede efter deltagerne.


Også i 2019 blev messianske jøder og kristne udsat for chikane af religiøse jøder. (Foto: Ordet og Israel)