Militæraktion på Vestbredden forhindrer omfattende terrorangreb

Natten til søndag gennemførte den israelske hær operationer fem forskellige steder på Vestbredden. Flere steder kom det til skudvekslinger mellem de israelske soldater og militante palæstinensere.

Fem militante fra Hamas blev dræbt og adskillige såret. Også to israelske soldater blev såret. De første undersøgelser tyder på, at de i kampens hede blev ramt af skud affyret af andre israelske soldater.

Operationen søndag var kulminationen på flere dages aktioner på Vestbredden. I alt omkring 20 militante fra Hamas skal være blevet arresteret.

Israelske ledere har senere fortalt, at aktionerne skyldtes efterretningsoplysninger om planlægningen af omfattende terrorangreb i Israel. Nogle kilder sammenligner de planlagte terrorangreb i Jerusalem og andre steder med de terrorangreb, der kostede mange mennesker livet i Israel fra år 2000 til 2005; dog skal de planlagte angreb denne gang ikke have omfattet selvmordsbomber.

Terrorplanerne blev lagt af Hamas og omfattede Hamas-militante på både den sydlige og nordlige del af Vestbredden.

Den israelske hær siger, at aktionen søndag har forhindret gennemførelsen af terrorplanerne, selv om der stadig kan være medlemmer af gruppen på fri fod.