Mindre skyderi i arabiske byer efter politiaktion

De første to måneder af 2022 har været meget bedre end den tilsvarende periode i 2021, når det gælder vold og skyderier i de arabiske byer i Israel.

Ifølge politiet har der i år været 664 skudepisoder, mens det i samme periode sidste år var 1.052. Det er et fald på cirka 37 procent.

Den markante forandring skyldes især, at politiet de seneste fire måneder har gennemført operationer rettet mod 386 nøglepersoner. Det vil sige personer, som er centrale i de bandekonflikter og intriger i de arabiske samfund, som har medført de mange skudepisoder.

280 personer er blevet anholdt, og 180 af dem er også blevet anklaget. Man har konfiskeret hundredvis af våben – og direkte forhindret 25 planlagte mord, lyder det fra politiet.

 

Længe ventede tiltag

De seneste år har der i flere arabiske byer været stigende kriminalitet. Meget af det er organiseret kriminalitet, som skyldes bandekonflikter og intriger mellem familier og andre grupper.

De arabiske israelere har længe klaget over, at myndighederne har vendt det blinde øje til denne udvikling. Men nu ser det ud til, at der bliver gjort noget ved problemet.