Norsk politi arresterer terrormistænkt fra 1982

Det norske politi har arresteret en mand, som er eftersøgt for medvirken i et terrorangreb mod en jødisk-ejet restaurant i Paris tilbage i 1982.

En talsmand for det norske politi siger, at man har arresteret en mand fra byen Skien, og at man kigger nøje på en fransk anmodning om udlevering. Frankrig har nemlig længe krævet en mand ved navn Walid Abu Zayed udleveret. Zayed bor i Skien, altså den by, hvor norsk politi nu har foretaget en anholdelse, som kan føre til udlevering til Frankrig.  Politiet har dog ikke opgivet navnet på den arresterede – men alt peger på Abu Zayed.


Angrebet fandt sted på restauranten "Joe Goldenberg". (Foto: Wikimedia)

Seks dræbte

Angrebet, som manden er mistænkt for at have deltaget i, skete i august 1982. En granat blev kastet ind i en restaurant i Paris, hvorefter gerningsmændene stormede den bevæbnet med maskinpistoler. I alt seks personer blev dræbt.

Det var gruppen Abu Nidal Organization, der fik ansvaret for angrebet. Det er en palæstinensisk gruppe, som i 70’erne og 80’erne blev betragtet som en af de mest voldelige. Det var en sekulær bevægelse, som opstod efter en splittelse i Fatah i 1974.