Ny kampagne sætter fokus på palæstinensiske terrorgruppers brug af børnesoldater

»Red Palæstinensiske Børnesoldater«. Sådan lyder titlen på en kampagne, som løber af stablen 18.-21. februar. Kampagnen er politisk uafhængig og er arrangeret af en sammenslutning af ngo’er.

På kampagnesiden pcsweek.com står der, at der findes mange børnesoldater (under 18) rundtom i verden, men at det internationale samfund ser ud til at have glemt de palæstinensiske.

»Mens mange er opmærksomme på problemet med børnesoldater, som plager steder som Afrika, er der blevet gjort meget lidt for at adressere det samme forfærdelige fænomen, som finder sted hver dag i de palæstinensiske territorier. Denne ondskab, at bruge børnesoldater, har påvirket det palæstinensiske samfund i generationer. Verdens stormagter kan ikke fortsætte med at overse denne uretfærdighed og ikke gøre noget ved den,« lyder det.

 

10.000 soldater får militærtræning hvert år

På sin hjemmeside giver »Red Palæstinensiske Børnesoldater« et overblik over, hvor omfattende problemet er.

»Magthaveren i Gaza, terrororganisationen Hamas, har træningslejre for børn, hvor de trænes som hjælpere og militsmedlemmer. Cirka 10.000 børn og teenagere trænes hvert år på terrorist-sommerlejre. (…) Børn fra 17 år og helt ned til 9 år kastes i kamp for at kæmpe og dø side om side med voksne militante og terrorister. Mens Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad i nogle tilfælde skjuler børnenes alder, når de dør i kamp, så er de samtidig stolte af deres teenagere, som bliver martyrer,« står der blandt andet.

Når det gælder Hamas’ terrortunneller, spiller små børn også en rolle. De hjælper nemlig med at grave tunnelerne. Og ifølge kampagnen har mindst ni børn mistet livet, fordi de er blevet begravet i tunnellerne.

Kampagnen består af en underskriftindsamling og flere demonstrationer blandt andet på campusser i USA.

 

Opdrages til at hade Israel

I en video, som viser et klip fra Hamas’ sommerlejr i 2013, kan man se fem små børn med legetøjsgeværer råbe, at de ”aldrig vil anerkende Israel”. Og det er netop hadet til Israel, der driver værket for Hamas, som ønsker at opdrage den næste generation til at ”tage Jerusalem tilbage”. Hamas’ metoder er velkendte: terrorangreb mod civile og soldater. For snart to år siden begyndte terrorgruppen den såkaldte ”march of return”. Målet er at trænge igennem grænsen til Israel og indtage landet. Hver fredag er der – som regel voldelige – demonstrationer ved grænsehegnet, og også her er der ofte små børn til stede.

De seneste par uger har der været adskillige raketangreb mod det sydlige Israel. Hamas har desuden genoptaget angrebene med balloner, hvorpå der er monteret eksplosive genstande.

Premierminister Netanyahu advarede for nylig om, at Israel vil give Hamas ”en overraskelse”, hvis dette fortsætter