Nyt fra krigen: FN-ansatte hylder Hamas - arabisk statsleder fordømmer

FN-ansatte i Gaza hyldede Hamas 7. oktober

UN Watch har for nylig udgivet en rapport, hvor de påviser, at adskillige palæstinensere, som er ansat på FN-skoler i Gaza, har hyldet Hamas og terrorangrebet 7. oktober. Ja, du læste rigtigt: FN-ansatte hylder Hamas’ barbariske massakre. De er ansat af UNRWA, som er FN’s organ for palæstinensere, der har flygtningestatus. UNRWA driver skoler både i Gaza og på Vestbredden – og andre steder.

I rapporten præsenterer UN Watch 20 personer. De dokumenterer deres tilhørsforhold til UNRWA og viser, hvad de har ytret på sociale medier.

En af de 20 er Osama Ahmad, som er lærer. Den 7. oktober lidt over 9 om morgenen skrev han på sociale medier: »Allah er stor, Allah er stor. Virkeligheden overgår vores vildeste fantasi«.

En anden er den unge engelsklærer Asmaa Kuheil. 7. oktober skrev han på sociale medier: »7. oktober 2023. Byg en skulptur for denne dato« efterfulgt af en hjerte-emoji. Tidligere har han ytret ønske om, at en kinesisk raket må »fjerne zionisterne fra denne jord«.

Rapporten beskriver, at UNRWA ligger under for Hamas. Den nævner også, at UNRWA under krigen skrev på X, at Hamas havde stjålet brændstof fra UNRWA – angiveligt 36.000 liter. Men tweetet blev hurtigt slettet, og i stedet skrev de, at det ikke passede. Men ifølge UN Watch var der flere uafhængige kilder, der bekræftede, at Hamas havde stjålet brændstof.

 

Første arabiske statsleder fordømmer Hamas

Bahrains kronprins og premierminister, Salman bin Hamad al Khalifa, sagde fredag den 17. november, at han utvetydigt fordømmer Hamas’ terrorangreb, som han kaldte »barbarisk«. Han er den første arabiske statsleder til at komme med en sådan fordømmelse. Han fordømte også Hamas for at have taget omkring 240 gidsler, som stadig holdes fanget. Han sagde i den forbindelse: »Jeg tror ikke, at andre arabiske ledere har krævet, at Hamas frigiver gidslerne.«

Samtidig fordømte han også Israel for angrebet mod Hamas, fordi det har kostet så mange civile liv, og opfordrede til en tostatsløsning.

Bahrain er det af de arabiske lande, der i 2020 indgik en diplomatisk aftale med Israel, kaldet Abraham-aftalerne.

 

Videoklip viser gidsler og tunneler på Al Shifa-hospitalet

Israel har i løbet af weekenden offentliggjort forskellige videoklip, som de siger viser, at Hamas har brugt Al Shifa-hospitalet. Et klip viser en tunnelskakt ved hospitalet. Andre viser, at nogle af gidslerne straks blev fragtet til hospitalet 7. oktober.

Men det er ikke kun Israel, der siger, at hospitalet bruges til militære formål og som gemmested for terrorister. Til France24 fortæller en britisk læge, som har arbejdet på Al Shifa, at han fik at vide, at der var et område på hospitalet, han ikke måtte gå hen på, for så »var han i fare for at blive skudt«. »Det var implicit, at det var område, som blev brugt til ikke-medicinske formål«, og han »så nogle mistænkelige typer gå ind og ud hele tiden (…) ad en gang, som ledte ned til en kælder«.

Og en patient på hospitalet sagde for nylig til Al Jazeera, at Hamas »gemmer sig blandt dem. Hvorfor gemmer de sig ikke i Helvede i stedet. De er ikke en modstandsgruppe,« sagde han, før intervieweren fjernede mikrofonen fra ham.

Der mangler dog stadig dokumentation for, at Hamas har et stort kommandocenter under al Shifa. Men det er ikke nødvendigvis så mærkeligt, at det ikke er kommet endnu. Det er nemlig en meget kompliceret operation at skulle bevæge sig fra hospitaltsområdet over jorden til de formodede gange under jorden.