Nyt fra krigen: Mange arabiske israelere bebrejder Israel

Danske soldater skal hjælpe med bevogtning

Justitsminister Peter Hummelgaard og forsvarsminister Troels Lund Poulsen har besluttet, at Forsvaret fra 6. december skal hjælpe politiet med bevogtning af jødiske og israelske institutioner i Danmark. Eksempelvis synagogen i København og Israels ambassade. Det skyldes ikke kun, at politiet er presset, men også at terrortruslen mod de jødiske institutioner i Danmark er meget stor. Peter Hummelgaard kalder det »fuldstændig uacceptabelt«, at antisemitismen er blusset så voldsomt op herhjemme.

TV2 skriver, at det er soldater fra Livgarden, der skal udføre bevogtningsopgaven – det vil sige soldater, som har gennemført 4 måneders grunduddannelse, og som nu vil få træning i den specifikke opgave.

 

401 soldat og 59 betjente er dræbt siden 7. oktober

Israels hær IDF og det israelske politi har offentliggjort navnene på deres dræbte siden 7. oktober. 401 soldat er omkommet i forbindelse med terrorangrebet og den efterfølgende krig. Størstedelen af dem var lokale sikkerhedsofficerer, som blev dræbt 7. oktober. Mindst 75 er dræbt i forbindelse med landinvasionen i Gaza. 6 soldater er dræbt ved grænsen til Libanon, mens 2 er dræbt i terrorangreb på Vestbredden.

57 politibetjente er blevet dræbt. De fleste blev dræbt af Hamas-terrorister 7. oktober. Derudover er 1 dræbt i et terrorangreb i Jerusalem, og 1 er dræbt på Vestbredden i forbindelse med sammenstød med bevæbnede palæstinensere.

 

Ny dokumentation af voldtægt og lemlæstelse

Hamas-terrorister begik massevoldtægter og lemlæstede deres ofre 7. oktober. Det er den klare konklusion på de undersøgelser og vidneudsagn, der er kommet frem indtil nu. I sidste uge fortalte israelsk politi, at man har 1500 »chokerende og svære udsagn« fra vidner, medicinsk personale og patologer, der har undersøgt de mange lig.

Et medlem af ZAKA (en organisation, der behandler lig på en værdig måde) fortæller til The Sunday Times, at »det lader til, at de gik efter at voldtage så mange som muligt«. Han fortæller, at når han har åbnet ligposer, har der været mange unge kvinder, som har blod på deres undertøj. Han fortæller også, at nogle af dem er blevet skudt i hovedet flere gange.

Yoni Saadon overlevede angrebet. Han befandt sig på Nova Festival og gemte sig under en masse lig. Herfra bevidnede han ting, som stadig hjemsøger ham, fortæller han til The Sunday Times. Han så blandt andet en kvinde omringet af 8-10 terrorister, som tævede og voldtog hende, før de skød hende.

Langt om længe – efter 57 dage – kom UN Women søndag med en fordømmelse af Hamas’ angreb 7. oktober og de mange beretninger om »kønsbaserede forbrydelser og seksuel vold«.

 

Genoptagelsen af kampe skal føre til befrielse af flere gidsler

Forsvarsminister Yoav Gallant mødtes søndag med familierne til nogle af de israelske gidsler i Gaza. Hans budskab til dem var blandt andet, at »når krigen fortsætter, vil presset på Hamas vokse, og det vil samme vil chancen for at få løsladt flere gidsler«.

Premierminister Netanyahu er kommet med det samme budskab. På samme måde som den første del af krigen førte til en aftale, hvor mere end 100 gidsler blev løsladt, sådan håber man, at anden del af krigen vil gøre det. I fredags genoptog Israel kampene, efter at Hamas undlod at sende en liste over gidsler og samtidig affyrede to raketter mod Israel.

Hamas har dig senere sagt, at der først vil blive løsladt flere gidsler, hvis krigen stopper helt. Man mener, at der fortsat sidder 137 gidsler i Gaza.

 

Det mener arabiske israelere om krigen

En afdeling på Tel Aviv Universitet har spurgt cirka 500 arabiske israelere, hvad de mener om terrorangrebet og krigen. På spørgsmålet om, hvorvidt de tror, at Hamas bevidst gik efter at dræbe kvinder og børn, svarer 56 procent ja. 32 procent svarer nej.

De blev også spurgt, hvem der bærer skylden for 7. oktober. Her er det kun blandt druserne, at flertallet placerer skylden på Hamas. Blandt de kristne arabere er det kun 33 procent, mens kun 19 procent af muslimske arabere i Israel placerer skylden på Hamas.