Østjerusalem ramt af voldsomme uroligheder

 

To terrorister, der har dræbt israelske soldater i denne uge, er stadig på flugt. Mens de israelske sikkerhedsstyrker har gang i en storstilet aktion for at finde de to mænd, har der onsdag og natten til torsdag været flere optøjer forskellige steder i Østjerusalem – og også på Vestbredden

  • To grænsebetjente blev lettere såret efter at være ramt at splinter fra en rørbombe i Østjerusalem.
  • I Beit Hanina i Østjerusalem blev en jødisk familie nødt til at flygte fra deres bil, som blev overdynget med sten fra en gruppe.
  • Nær Hebron på Vestbredden mistede en ung palæstinenser livet. Han og andre palæstinensere kastede sten mod israelske biler, som kom kørende på hovedvej 60. Israelske styrker affyrede skud mod gruppen og dræbte den 18-årige. 
  • Bevæbnede palæstinensere affyrede skud mod en israelsk grænsepost ved Qalandiya-grænseovergangen mellem Israel og Vestbredden.

 

To soldater har mistet livet

Israelske styrker har onsdag indført streng kontrol med, hvem der rejser ind og ud af byen Nablus. Man regner med, at den terrorist, der tirsdag dræbte en 21-årig israelsk soldat, gemmer sig der. På samme måde leder man efter den terrorist, der lørdag dræbte en 18-årig soldat ved et checkpoint. Terroristen formodes at gemme sig i Shuafat-lejren i Østjerusalem.

Så længe jagten på de to terrorister er i gang, er sandsynligheden for flere blodige sammenstød meget stor.

Det sker jævnligt, at terrorister formår at flygte fra gerningsstedet. Men det er meget sjældent, at der går fem dage, uden at de er blevet fundet og tilbageholdt af israelske styrker – som det er tilfældet med gerningsmanden fra i lørdags.

Den 18-årige palæstinenser, som blev dræbt, er en del af en trist statistik, der siger,  at israelske styrker har dræbt mere end 100 palæstinensere siden foråret. Langt de fleste i forbindelse med angreb mod sikkerhedsstyrkerne.