Operation Rock of Israel afsluttet: Yderligere 2.000 etiopiere er nu i Israel

I september 2020 godkendte den israelske regering Operation Rock of Israel, som skulle bringe cirka 2.000 etiopiske jøder fra det såkaldte falash mura-samfund til landet.

Torsdag morgen landede så det sidste fly med cirka 300 immigranter ombord.

Aliyah-minister Pnina Tamana-Shata og Isaac Herzog fra Jewish Agency var til stede for at byde dem alle velkommen.

Med operationen afsluttet er der dog stadig cirka 5.500 falash mura-etiopiere i Etiopien, og mange af dem er adskilt fra familiemedlemmer, som har fået lov at rejse til Israel.

Organisationen »Aktivister for Etiopisk Aliyah« har i anledning af operationens afslutning da også ytret utilfredshed med, at regeringen ikke har formået at hente de sidste 5.500 personer.

Ifølge organisationen har Netanyahu brudt et løfte fra 2015, hvor han lovede at hente alle falash mura-etiopiere til Israel inden udgangen af 2020.

 

Adskilt fra søskende

En af gruppens aktivister er ifølge Jerusalem Post Gelegay Tefareh, som tilbage i 2001 fik lov at immigrere til Israel med sine forældre og fem af hans søskende. Han har dog stadig tre søskende i Etiopien, som endnu ikke har fået lov at komme på et fly.

Deres 98-årige far er syg og håber, at han kan nå at se de tre tilbageblevne børn, inden han dør.

De 300, som ankom torsdag, skal nu i coronakarantæne. Herefter vil de blive sendt til centre rundtom i landet, hvor de kan mødes med deres familiemedlemmer.