Piers Corbyn arresteret for at sammenligne coronavaccine med Auschwitz

Piers Corbyn er ikke lige så kendt som sin bror, Jeremy, der indtil for nylig var formand for det britiske parti Labor.

Ikke desto mindre har Piers formået at gøre opmærksom på sig selv ved at stå bag en flyer, der sammenligner Storbritanniens vaccineprogram med koncentrationslejren Auschwitz, hvor mere end en million mennesker blev slået ihjel.

På sedlen var der en tegning af et billede af det berømte skilt ved indgangen til koncentrationslejren. Men i stedet for teksten »Arbeit macht frei« (arbejde sætter fri), stod der »Vaccines are safe path to freedom« (vacciner er den sikre vej til frihed).

På flyeren bliver Piers Corbyn krediteret for ideen. Den kan også ses på hans hjemmeside, hvor han har sloganet »Stop New Normal«. Corbyn er kendt som en konspirationsteoretiker, der på det seneste har kørt en antivaccine-kampagne – blandt andet med falske påstande om, at vaccinerne kan give kræft og autisme.

Nytårsaften fik han en bøde af politiet for at stå bag en aktion imod nedlukning af landet. Og han er angiveligt blevet arresteret fem gange siden coronavirussen brød ud.

Corbyn har i kølvandet på den antisemitiske flyer fået voldsom kritik fra mange sider. For eksempel har Nick Griffin fra British National Party sagt, at det er »foragteligt at sammenligne nedlukningen med Auschwitz«.