Raket fra Sinaj rammer drivhus i det sydlige Israel

Både den kristne og den jødiske påske står for døren. Selvom det er en glædelig højtid, medfører den for israelerne også en øget trussel om terrorangreb.

Frygten for terror viste sig mandag morgen endnu en gang at være velbegrundet. En raket fra Sinajhalvøen blev skudt ind over det sydlige Israel og ramte et stort drivhus i Eshkolregionen tæt på Gazastriben. Heldigvis kom ingen personer til skade, men drivhuset blev beskadiget, og en ældre mand måtte indlægges med et angstanfald.

Ifølge det israelske militær, IDF, blev raketten affyret fra Sinaj, og man forventer, at det er Islamisk Stats afdeling her, som står bag. De kalder sig Sinajprovinsen.

Angrebet kom, få timer efter at Israel valgte at lukke grænseovergangen til Egypten ved Taba på grund af den aktuelt store terrortrussel både mod israelere og mod Egypten, som søndag blev ramt af to bombeangreb mod koptisk kristne kirker. Angrebene kostede 44 mennesker livet og blev ligeledes udført af Islamisk Stats afdeling Sinajprovinsen.

 

Soldat dræbt i biloverfald

I sidste uge blev en 20-årig soldat dræbt, da en palæstinenser bevidst kørte ind i ham med sin bil. En anden blev såret. De israelske sikkerhedsstyrker er derfor i fuldt alarmberedskab og forventer, at flere angreb vil blive forsøgt udført i de kommende dage.

Israel er truet fra mange fronter. I påskedagene er det især Jerusalem, der er et populært mål. Men også både den sydlige og den nordlige grænse er meget udsatte områder, hvor raketter fra fra IS, Hamas, salafistiske grupper og Hizbollah udgør en konstant trussel.

Selvom raketterne sjældent rammer byer og mennesker, har truslen og de sporadiske angreb store konsekvenser for de israelere, der hele tiden skal være klar til at reagere på sirener.