Regering vil ikke stoppe krigen, selvom det kan få alle gidsler hjem

Israels nationale sikkerhedsrådgiver, Tzachi Hanegbi, mødtes torsdag med pårørende til nogle af de 121 gidsler, som stadig holdes fanget i Gaza.

Der er blevet lækket oplysninger til Kanal 12 om, hvad der blev sagt til mødet. Og det er ikke godt nyt for de pårørende.

Hanegbi sagde angiveligt, at Israels regering ikke har tænkt sig at gå med til at standse krigen, selvom det kan få alle gidslerne løsladt.

Det er netop Hamas’ krav, at krigen skal standses helt som en del af en eventuel aftale.

På trods af det budskab fra Hamas sagde Hanegbi også til de pårørende, at han tror på, at man vil kunne få en aftale om en midlertidig våbenhvile, der vil medføre løsladelsen af op til 33 gidsler – kvinder, ældre og sårede. Sådan en aftale har dog været på bordet, uden at Hamas har accepteret den.

Det forlyder, at en af de pårørende sagde »jamen, så er vi fortabt«, hvortil Hanegbi svarede »det er korrekt«.

Den kyniske udlægning af mødet er kort sagt, at Israels regering langt hen ad vejen har opgivet at få gidslerne hjem, fordi Hamas’ pris er alt for høj. Ud over et stop for krigen kræver Hamas også, at Israel løslader hundredvis af palæstinensiske fanger – hvoraf flere sidder inde for mord på israelere.