Terrorists hjem blev jævnet med jorden

Cirka en måned efter at den 31-årige Yotam Ovadia fra bosættelsen Adam blev stukket ihjel, er hans drabsmands hjem nu blevet jævnet med jorden. Det israelske militær, IDF, bekendtgjorde for to uger siden, at man i dag ville gennemføre aktionen – hvilket i øvrigt er en helt fast praksis i IDF.

Terroristen, den 17-årige Mohamed Yousef, blev skudt og dræbt i forbindelse med terrorangrebet. Efter at have dræbt den 31-årige Ovadia, som var far til to små børn, og såret en 57-årig, mødte han sit tredje offer, som heldigvis var bevæbnet.

Derfor er det Yousefs søskende og forældre, som mærker konsekvenserne af hans foragtelige handling.


En bulldozer i færd med at destruere det hus, der tilhørte en 17-årig terrorists familie. (Foto: Screenshot/IDF)

Israels begrundelse for at ødelægge terroristers hjem – også selvom de ikke selv bor der mere, fordi de enten er døde eller sidder i fængsel – er, at man vil lægge en kraftig dæmper på motivationen for at begå terror. Rationalet er, at hvis man ved, at ens hus vil blive lagt i ruiner, og at det dermed vil gå ud over ens familie, kan det få nogle til at tænke sig om en ekstra gang.

Mange palæstinensere og menneskerettighedsgrupper kritiserer Israel for det, som de kalder »kollektiv straf«.

Borgmesteren i Kobar, som var terroristens hjem, sagde, at »familien ikke fortjener straf for det, deres familiemedlem har gjort. Jeg mener ikke, at det er menneskeligt eller det rette at gøre. Jeg vil aldrig støtte drab på civile.«

Den israelske forsvarsminister, Avigdor Lieberman, skrev på Twitter kort efter ødelæggelsen af huset, at han under sørgeperioden for den myrdede israeler lovede hans forældre at ødelægge terroristens hus. Han skrev også, at »vi vil fortsætte med at bekæmpe terror med en jernnæve, og vi vil bygge i Adam [bosættelsen, hvor angrebet fandt sted] og alle andre steder, hvor vi bliver angrebet«.

Da de israelske soldater kørte over huset med en bulldozer, var en gruppe palæstinensere mødt op for at vise deres utilfredshed. De kastede brandbomber, brændende dæk og sten mod de israelske soldater og betjente.