Topti over mest Israelfjendtlige FN-beslutninger i 2017

I dag mødes FN’s Generalforsamling helt ekstraordinært for at stemme om en resolution, der fordømmer Donald Trumps beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad. Mere om den nederst i artiklen. For dagens FN-resolution er desværre langtfra den eneste, der i år har fordømt Israel. Organisationen UN Watch har lavet en topti over de mest absurde antiisraelske resolutioner eller beslutninger i 2017 – selvom organisationens direktør, Hillel Neuer, sagtens kunne have lavet en længere liste. På Times of Israel oplister han i dag disse ti resolutioner/handlinger som de værste:

 
Hillel Neuer påpeger de arabiske landes hykleri, når de anklager Israel for apartheid. Tidligere boede der masser af jøder i hele Mellemøsten. Hvor er de nu? spørger han retorisk. (Foto: Youtube)

10: I foråret publicerede det Beirutbaserede organ ESCWA en rapport, som beskyldte Israel for at være en apartheidstat. Som modsvar talte Hillel Neuer til FN og henvendte sig til de lande, som stod bag rapporten. Han stillede Algeriet, Irak, Syrien, Egypten, Libyen, Libanon, Yemen og de øvrige lande spørgsmålet: Hvor er jeres jøder?” Videoklippet blev set af over 5 millioner på YouTube.

9: I sommer vedtog Kommissionen for Kvinders Status en resolution, der fordømte Israel – som det eneste land – for at undertrykke kvinder. Måneden efter blev Saudi-Arabien valgt ind i kommissionen. Det sammenlignede Hillel Neuer med at vælge en pyroman til at være brandchef.

8: I juni besluttede 18 FN-organer at underskrive en aftale med ”staten Palæstina” om at bruge hele 18 millioner dollars på at sagsøge Israel. Aftalen handlede angiveligt om ”menneskerettigheder” og ”international lovgivning”.

7: FN’s rapportør for palæstinensiske menneskerettigheder, Michael Lynk, offentliggjorde i oktober en rapport, hvor han opfordrede til boykot af alle større israelske firmaer.

6: FN’s Verdenssundhedsorganisation udpegede Israel som det eneste land, der krænker mental, fysisk og miljømæssig sundhed.

5: FN’s særlige rapportør om vold mod kvinder, Dubravka Simonovic, besøgte Israel i september. Hun afsluttede sit besøg med at sige, at det var Israels skyld, når palæstinensiske mænd banker deres koner. Hun henviste blandt andet til blokaden af Gaza som værende årsag til vold mod kvinder.
Hillel Neuer talte efterfølgende i FN, hvor han spurgte, hvorfor hun ikke havde nævnt det forhold, at palæstinensisk TV jævnligt viser muslimske prædikanter, der fortæller, hvordan mænd skal slå deres koner.

4: FN’s Generalforsamling har vedtaget hele 20 antiisraelske resolutioner – men kun 6 mod øvrige lande tilsammen. Og i dag bliver nummer 21 så sandsynligvis vedtaget, når Generalforsamlingen fordømmer anerkendelsen af Jerusalem. For nylig nedlagde USA veto mod en lignende resolution i Sikkerhedsrådet.

3: I sommer besluttede det særligt Israelfjendtlige organ UNESCO, at Hebron er »truet palæstinensisk kulturarv«. UN Watch afslørede efterfølgende, at UNESCO var gået imod anbefalinger fra egne eksperter. Hebron er den næsthelligste by inden for jødedommen, fordi Patriarkernes Grav ligger her.

2: UNRWA (organ for palæstinensiske flygtninge) kørte en kampagne mod Israels blokade af Gaza. Kampagnen skulle få Israel til at fremstå som et land, der undertrykker børn i Gaza. Kampagnen viste et billede af en lille pige – ”Aya fra Gaza” – med teksten: »Forestil dig at være afskåret fra verden – i hele dit liv. Det er virkeligheden for børn som Aya …« UN Watch afslørede dog, at billedet var fra Syrien og var fra 2014. UNRWA fjernede billedet efter afsløringen.

1: Nummer et på listen står Menneskerettighedsrådet for. Kommisæren, Zeid Ra’ad al-Hussein fra Jordan, har brugt 2017 på at forberede en sortliste med både israelske og internationale firmaer, der har aktiviteter i Østjerusalem, blandt andet det jødiske kvarter i Den Gamle By. Listen forventes at blive præsenteret for Menneskerettighedsrådet i marts 2018. Den skal bruges til at skabe boykot af Israel.

 

USA er ved at miste tålmodigheden

I dag skal Generalforsamlingen som nævnt stemme om en egyptisk fremsat resolution, der fordømmer USA’s anerkendelse af Jerusalem. For nylig nedlagde USA veto mod en lignende resolution i Sikkergedsrådet, og i den forbindelse holdt Nikki Haley, den amerikanske FN-ambassadør, endnu en brandtale, hvor hun fik sat ord på hykleriet i FN.


I proisraelske kredse er Nikki Haley en vældig populær person, fordi hun klart og tydeligt påpeger FN's urimelige og hykleriske kritik af Israel.

Haley sagde blandt andet: »USA har gjort mere end noget andet land for at hjælpe det palæstinensiske folk. Med afstand. Siden 1994 har vi givet 5 milliarder dollars i økonomisk støtte. (…) Sidste år stod USA for 30 procent af UNRWA’s budget. Det er mere end den næststørste og tredjestørste donor tilsammen. (…) Lad mig sige det ligeud: Når det amerikanske folk ser, at en gruppe lande, hvis samlede bidrag til det palæstinensiske folk er mindre end 1 procent af UNRWA’s budget, anklager USA for ikke at kæmpe for fred, så mister det amerikanske folk tålmodigheden.«

Trump og Haley har advaret de øvrige lande om at stemme for. Præsidenten sagde, at den tid er slut, hvor lande bare kan stemme imod USA og fortsætte med at få store økonomiske bidrag. »Lad dem stemme imod os. Vi vil spare en hel del,« sagde Trump.