Tre korte nyheder - om corona, vejr og vind

To betjente udsat for chokerende overfald

De seneste par uger har der næsten dagligt været sammenstød mellem ultraortodokse, der er imod coronarestriktioner, og politiet. Torsdag fandt en noget chokerende overfald sted i byen Bnei Brak, hvor ultraortodokse angreb to betjente i en bil. Først smadrede de bilens rude og skar dækkene op. Og så overfaldt de betjentene og sårede den ene. De to betjente kørte angiveligt i en civil bil.

Premierminister Netanyahu sagde kort efter, at han fordømmer overfaldet og nu vil styrke indsatsen ”med hård hånd” over for de kriminelle.

De ultraortodokse, der stod bag det chokerende overfald, tilhører en meget yderligtgående gruppe.

 

Ny vaccinerekord og ny smitterekord

Torsdag blev der registreret 7100 nye smittede med corona i Israel. Det er færre end et par dage forinden, hvor rekorden blev slået med lidt over 10.000 smittede på en dag.

Samtidig blev der torsdag slået en positiv rekord. Her vaccinerede man nemlig hele 223.000 israelere. De nuværende restriktioner i landet gælder foreløbig til og med 31. januar.

 

Vinteragtigt vejr nogle steder i Israel

Israelerne har en anden opfattelse af vinter end os i Danmark. Og i denne uge har israelerne så oplevet det, de kalder vinter. Det har været meget blæsende, og det har regnet en hel del. Og på Hermonbjerget har der været godt med sne. Det kommer efter en god måneds tid med sol og varme. Temperaturerne nu ligger i det nordlige Israel på omkring 15 grader.

Blæsten og regnen har forårsaget, at vandstanden i Genesaret Sø er steget. På 24 timer steg den seks centimeter. Hvis den stiger yderligere en meter, passerer vandstanden grænsen for, hvornår der er stor risiko for flodbølger.

Se videoklip af vejret i denne nyhed.