Ung vagt dræbt i terrorangreb ved bosættelse

En 23-årig sikkerhedsvagt ved navn Vyacheslav Golev blev fredag aften det 15. offer i den bølge af terrorangreb, som har ramt Israel siden slutningen af marts.

Fredagens angreb var det femte siden 22. marts. Det fandt sted ved indgangen til bosættelsen Ariel i den nordlige del af Vestbredden - en by med cirka 20.000 indbyggere.

En bil med to personer kørte op og holdt stille ud for en vagtpost. Personen på passagersædet begyndte at skyde. Derefter gik begge personer ud af bilen og skød igen mod vagtposten, inden de kørte videre.

Golev blev ramt og blev erklæret død på stedet. Men han var ikke alene på vagtposten. Han var der sammen med sin forlovede, som han angiveligt reddede ved at skærme hende med sin egen krop. Hun var også vagt og slap helt uskadt takket være Golev.

Det unge par var blevet forlovet for blot nogle uger siden.

Efter terrorangrebet gik en omfattende politijagt i gang, og først lørdag aften – efter 20 timers jagt – anholdt politiet to palæstinensere, som man mener udførte angrebet. De to anholdte er i tyverne.

 

Al Aqsa Martyrernes Brigade står bag

»Vi tager fuldt ansvar for den heroiske operation i Ariel, som resulterede i en zionistisk officers død.« Sådan lød det efterfølgende i en udtalelse fra terrorgruppen Al Aqsa Martyrernes Brigade. Det er en gruppe, som har forbindelse til det palæstinensiske parti Fatah – som er meget tæt forbundet med Det Palæstinensiske Selvstyre. Gruppen betragtes som Fatahs militære fløj. De tog også skylden for angrebet i Bnei Brak 29. marts, hvor fem personer blev dræbt.

Af udtalelsen fremgik det, at angrebet skyldes »de israelske aggressioner i Jerusalem«. I den seneste tid har der været flere voldelige sammenstød mellem unge palæstinensere og israelske sikkerhedsmyndigheder.

Hamas, som holder til i Gaza, har hyldet terrorangrebet og sagt, at det ikke bliver det sidste.

De israelske myndigheder gør dog alt for at sætte en stopper for den blodige udvikling. »Staten Israel besejrer altid terror og vil gøre, hvad der kræves for at vinde kampen også i denne situation,« sagde forsvarsminister Benny Gantz.