USA tæt på at vedtage lov imod palæstinensisk terror

De amerikanske politikere har taget et stort skridt på vejen mod at vedtage den såkaldte Taylor Force Act-lov. Udenrigskomiteen har nemlig enstemmigt godkendt lovforslaget, som nu skal godkendes i Kongressen.

Loven ved navn Taylor Force Act vil gøre det muligt for USA at standse landets betaling til Det Palæstinensiske Selvstyre, så længe Selvstyret fortsætter med at betale penge til terroristers familier. Det er en praksis, hvor familier til afdøde eller fængslede terrorister får et månedligt beløb fra Selvstyret, som er det palæstinensiske folks officielle repræsentant. Det er en praksis, som motiverer og opildner til de terrorangreb, som jævnligt begås mod civile israelere og soldater.

Loven hedder Taylor Force Act, fordi en ung amerikansk mand ved navn Taylor Force i 2016 i Tel Aviv blev stukket ihjel af en palæstinensisk terrorist. Terroristen blev skudt og dræbt i forbindelse med overfaldet, men hans familie modtager i dag et månedligt beløb fra Selvstyret.

Loven har dog tre undtagelser, som betyder, at USA fortsat vil kunne betale penge til palæstinensiske vand- og børnevaccinationsprogrammer samt til hospitaler i Østjerusalem.

Formanden for udenrigsudvalget, Ed Royce, siger, at loven vil tvinge Selvstyret til at vælge mellem at få amerikanske støttekroner eller at udbetale penge til terrorister og deres familier.

 

Sanktioner mod støtte til Hamas

I forbindelse med godkendelsen af Taylor Force Act godkendte politikerne også to andre forslag, som går imod palæstinensisk terror.

Den ene lov gør, at USA kan indføre sanktioner mod regeringer og individer, der yder støtte til terrorgruppen Hamas. Den anden lov vil tilsvarende give mulighed for at indføre sanktioner mod regeringer, der støtter palæstinensisk terror.

Alle tre love er tæt på at blive vedtaget helt. De mangler dog stadig at blive godkendt af Kongressen og underskrevet af præsident Trump. Præsidenten har endnu ikke udtalt sig om, hvorvidt han vil underskrive Taylor Force Act, men en talsperson har sagt, at han er »positiv over for princippet i forslaget«.

 

Israel bakker op

Ikke overraskende er man i Israel meget positiv over for ideen om at presse Selvstyret til at ophøre med at belønne terrorister økonomisk. Når premierminister Netanyahu gør rede for, hvorfor en fredsaftale med palæstinenserne er så langt væk, er de palæstinensiske lederes støtte til terrorangreb et kardinalpunkt. Så længe Selvstyret og præsident Abbas på den måde støtter terror, kan man i Israel ikke have tillid til, at palæstinenserne oprigtigt ønsker fred.

 

Endnu et terrorangreb

Så sent som i morges (fredag) valgte en ung palæstinensisk mand at køre sin bil ind i først en 70-årig og derefter en 35-årig israelsk mand på Vestbredden. Den 35-årige er i kritisk tilstand og har fået skader på hjernen. Den unge terrorist blev skudt og modtager nu behandling på hospitalet.


På London Bridge har man taget sine forholdsregler og sat værn op. I juni blev otte personer dræbt og 48 såret, da en mand kørte ind i dem med en varevogn. (Foto: Anders Vindum)

Bilangreb blev i efteråret 2015 en hyppigt anvendt metode til terrorangreb på Vestbredden og i Jerusalem. Derfor har israelerne nu sat værn op ved busstoppesteder og lignende. Også i europæiske byer som for eksempel London og Nice har man oplevet alvorlige angreb, hvor biler har torpederet og dræbt fodgængere.