400.000 kroner fra Danmark til corona-ramte familier i Israel

I september iværksatte Ordet og Israel en særindsamling til israelske familier, der har fået deres økonomi ødelagt som konsekvens af corona-krisen og nedlukningerne af det israelske samfund. Indsamlingen er nu afsluttet, og resultatet er cirka 400.000 kroner. Det endelige beløb offentliggøres i december-udgaven af Magasinet Ordet og Israel.

”Opbakningen til indsamlingen til fordel for de corona-ramte familier i Israel har været overvældende", siger generalsekretær Ole Andersen og fortsætter: ”Mange af pengene er allerede sendt til Israel, hvor de er blevet fordelt til familier og enkeltpersoner, der er blevet ramt af arbejdsløshed eller lønnedgang som følge af corona-krisen.”

I og med at der er blevet givet så mange penge, har hjælpen kunnet nå langt ud. Der er således givet økonomisk støtte til familier i hele Israel. For at sikre, at alle penge når helt ud til familier i nød, er fordelingen sket gennem messianske menigheder i Tiberias, Nahariya og Haifa i det nordlige Israel, i Arad og Rehovot i det sydlige Israel og gennem en menighed og et hjælpearbejde i Jerusalem i det centrale Israel.

”Behovet er enormt”, fortæller Ole Andersen, ” mere end hver femte israeler er nu arbejdsløs, og især for de lavtlønnede er det et stort problem. Derfor er det meget glædeligt, at en hel del familier nu har modtaget hjælp fra Danmark. Vi siger en stor tak til alle, der har været med til at gøre dette muligt, og vi håber og beder om, at det må blive til opmuntring og hjælp midt i nogle tunge måneder”, slutter Ole Andersen.