Adventskursus i den dejlige novembervarme

Efterårets hold på Discipelskolen rejste hjem i midten af november efter tre fantastiske måneder.

Men Det Danske Hus stod ikke tomt ret længe, for 19. november rykkede deltagerne på årets Adventskursus ind i huset i Poriya. Her har de tilbragt en uge, inden de i lørdags (26. november) tog videre til Jerusalem, hvor de afslutter kurset tirsdag. Og deltagerne har haft et fantastisk kursus, hvor det israelske efterår har vist sig fra sin meget lune og solrige side. Med over 20 grader de fleste dage.

»Ugen har budt på undervisning ved Henrik Højlund, ture hvor Jakob (Ulriksen, red.) har undervist on location, lovsang, andagt og dejligt samvær,« står der blandt andet på Det Danske Hus’ facebookprofil. Her ligger der også mange billeder – nogle af dem kan du se nederst i artiklen her.

 

Stækt vidnesbyrd af messiansk jøde - og på grænsen til Libanon

Undervisningen foregik dels i klasseværelset, hvor præst Henrik Højlund underviste ud fra adventstemaet »Gud er kommet til os«. On location var det den ene halvdel af husets lederpar, nemlig Jakob Ulriksen, der stod for undervisningen. Blandt andet ved Arbel, i Kapernaum og på Saligprisningernes Bjerg.

Deltagerne fik også lov at høre en spændende beretning fra en israeler, der bor i byen Misgav Am ved grænsen til Libanon. Han kunne blandt andet fortælle, at terrorgruppen Hizbollah holdt til lige på den anden side – men også at han ikke var bange til hverdag. »Hvis de affyrer raketter, vil de ryge hen over os og længere ind i landet,« sagde han.

I Det Danske Hus var der en dag besøg af en messiansk jøde fra Haifa, som gav et stærkt vidnesbyrd. Hun fortalte sin egen troshistorie og om, hvordan hun havde mødt Jesus.

Hun voksede op i en kibbutz i en sekulær familie. Som teenager begyndte hun dog at stille spørgsmål til Guds eksistens og læste hele Det Gamle Testamente. Her kom hun frem til, at Gud må eksistere - men hun vidste ikke, hvordan hun kunne møde ham. I samme periode var der en kristen volontør i kibbutzen, som hun lærte at kende. De to begyndte at læse i Det Gamle Testamente, og volontøren viste hende mange profetier, som peger frem mod Jesus. I starten var der en modvilje i hende mod at tro på Jesus, fortalte hun. Men efter noget tid og mange timers læsning kom hun frem til, at Jesus må være Messias. 

 

Var det noget for dig?

Har du fået appetit på et kursus i Israel – fyldt med spændende oplevelser og god bibelundervisning? Så er der lige nu mulighed for at få en plads på et af næste års kurser.

Læs meget mere her

 


Et hold tilfredse adventskursister i gården i Det Danske Hus.

 


Henrik Højlund underviser

 

Lars og Birgitte Frølund, som var kursusledere, instruerede i israelsk folkedans.

 


Der slikkes israelsk efterårssol