Kirke giver en hånd til Yad va Lev

I første halvår af 2019 er Yad va Lev missionsprojekt i Christianskirken i Århus. Det betyder, at der en søndag i måneden bliver gjort lidt ud af omtale af projektet, hvorefter der er kurveindsamling. Menighedskoordinator og daglig leder ved Christianskirken, Martinus Langer Nielsen, fortæller om baggrunden for kirkens missionsprojekter:

”Christianskirken vælger hvert halve år et såkaldt missionsprojekt. Det sker for at skabe særlig opmærksomhed på forskellige kirkelige organisationers arbejde og give menigheden mulighed for at være med til at støtte konkrete projekter. Det er vores erfaring, at missionsprojekterne er med til at skabe bevidsthed om vores ansvar for at bære med både med forbøn og økonomiske midler.”

 Når valget faldt på Yad va Lev var det, dels fordi der er rigtig mange i menigheden, der ikke kender det arbejde, Ordet og Israel gør i Israel, og dels fordi der er flere i menigheden, som har været eller er engageret i Ordet og Israel.

”Vi syntes, det nu var tiden til at sætte fokus på det arbejde, Ordet og Israel driver i Jerusalem”, siger Martinus Langer Nielsen og fortæller, at Missionsprojektet i Jerusalem giver menigheden god mulighed for at høre om arbejdet ved flere søndage i foråret.

”Der er flere fra menigheden, der er engageret i arbejdet, og de har fået mulighed for at være med til at fortælle om det arbejde, de brænder for. Det er også med til at gøre projektet mere nærværende,” siger Martinus Langer Nielsen og fortsætter: ”Vores mål er at indsamle 50.000 kr., og vi har erfaring for, at et konkret mål er med til at motivere menigheden til at give en god gave.”

Christianskirken har selv et stort diakonalt arbejde i Århus, og det faldt derfor også meget naturligt at være med til at støtte et diakonalt arbejde i Israel.

”Menigheden har taget rigtig godt imod det nye missionsprojekt for foråret 2019, og der er allerede nu - hvor vi er halvvejs - indsamlet i alt kr. 24.559”, slutter Martinus Nielsen

”Ordet og Israel er rigtig glade for, at en kirke på denne måde engagerer sig i arbejdet. Det er med til at give flere mulighed for at støtte arbejdet og måske selv få lyst til at komme afsted for at hjælpe med,” siger landssekretær Morten Nielsen.