Dansk støtte til Israel i en vanskelig tid

Mange danske venner af Israel havde taget imod invitationen fra Fælleskomiteen for Israel til at møde op for at udtrykke sympati med Israel, der i de sidste 10 dage er blevet ramt af 4.000 raketter affyret af Hamas og andre terrororganisationer i Gaza.

Israels ambassadør i Danmark, Benny Dagan, var den første taler. Han nævnte både situationen i Israel under de mange raketangreb og den voldelige propalæstinensiske demonstration foran Israels ambassade i Hellerup for få dage siden.

Benny Dagan udtrykte sin store glæde over opbakningen fra de forsamlede danske venner af Israel, både jøder og kristne.

De øvrige talere var det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen, landsformanden for Konservativ Ungdom, Magnus Von Dreiager, generalsekretær Ole Andersen fra Ordet og Israel og formanden for Fælleskomiteen for Israel, Henrik Chievitz. Mellem talerne genlød slotspladsen af israelsk sang og musik.

Fælleskomiteen for Israel er en paraplyorganisation af jødiske, kristne og andre foreninger, der er venner af Israel. Ordet og Israel er medlem af organisationen og derfor også medarrangør. Mødelederen ved demonstrationen var Per Torp, der er Ordet og Israels repræsentant i Fælleskomiteen.

På forhånd havde der været en vis bekymring for, at propalæstinensiske ballademagere skulle møde op og forstyrre demonstrationen. Der kom også en større flok med palæstinensiske flag, og nogle biler passerede med hornet i bund og store palæstinensiske flag ud ad ruderne.

Men det store antal fremmødte politifolk fik i ro og mag alle moddemonstranterne placeret foran Slotskirken et stykke fra israelsvennerne. Og med den proisraelske demonstrations velfungerende højttaleranlæg havde de ingen mulighed for at forstyrre talerne eller de israelske sange.

Derfor kunne danske israelsvenner fuldstændigt fredeligt proklamere deres støtte til Israel og deres håb om fred, shalom, for både jøder rundt om i verden, staten Israel og dens naboer.

Ole Andersens tale ved demonstrationen kan læses her